KC3 scoort uit onmogelijke hoek

 

der lustige Peter

Inleiding:
Als rechtgeaard teamleider stap ik zeer tevreden de vrijdagavond in. Alles is geregeld voor het 3de. Het team met kampioensaspiraties. Nog nooit hebben we dit seizoen zo een sterk team op de been gebracht. Hoewel ik het jammer vind dat ikzelf niet mee kan spelen, ben ik zeer content. Tot om half 12 snachts de telefoon gaat. KC1 heeft morgen waarschijnlijk een zieke, KC2 is niet bereikbaar of ik maar even een oplossing wil geven. Nou die heb ik dus niet en meteen is de stemming omgeslagen.
De volgende morgen regel ik met Daan dat Vlad doorschuift naar 2 en dat wij een invaller krijgen. Gelukkig is Quint de Jong bereid om in te vallen. 1 probleem popt om 12 uur op. Zijn moeder belt dat ze onderweg zijn. Waar komen jullie vandaan? vraag ik. Nieuw Vennep zegt een zoet gevooisde stem.
Oef. dan zijn ze hier om half 1.

Ik bel met de andere mannen in Utrecht. Edward stuur ik de opstelling door. Edward, Rene en Juan zijn de enige die op tijd verschijnen. Peter Pijpers heeft een kleine aanrijding!
Gerard, Quint, Ron Hessels! (hij is terug!!) en Keimpe arriveren om 10 over half 2!. Dan staat Peter al verloren en Juan gewonnen! Edward speelt een solide remise.

In de auto Zegt Gerard dat als zijn tegenstander f4 speelt hij f5 antwoordt. Geweldige ervaring mee en ze weten niet wat te doen.
Nou laat dat nou exact op het bord komen! En Gerard heeft gelijk, zijn tegenstander weet het ook niet meer, gaat aanvallen, verliest een toren en dan en dan en dan, offert hij in arren moede een stuk. Gerard is onder de indruk weigert het stukoffer en wordt pardoes in een eeuwig schaak manouvre meegenomen. remise dus. 2-2.

Dan verliezen onze trouwe invaller Keimpe en de goed spelende Quint hun partij. 4-2 achter. Dat hadden wij ons toch anders voorgesteld. Gelukkig wint Ron Hessels bij zijn debuut in KC3.  Hij laat geen spaan heel van zijn tegenstander. Kleine combinatie en Plof gewonnen!. 4-3

En dan speelt al de hele middag Rene. Hij wilde meespelen mits hij snel klaar zou zijn, want hij had nog een feestje. Nou dan speel ik toch snel zei hij. De stelling is potremise. Maar rene wil van geen remise weten hij speelt door en door. En zo staan helden op! Onvermoeibaar perst hij in vlug tempo zijn zetjes eruit. Je heb de stelling en de non-verbale communicatie. Dat laatste staat Rene gewonnen. There can only be one! zal hij gedacht hebben. Tegen 7 uur als de meeste al thuis zijn, geeft de tegenstander vertwijfeld op en is 4-4 een feit.

Wat een middag! wat een voorbereiding! wat een gevecht. Volgende ronde 14 december. Noteer alvast want KC3 komt eraan!
OPROEP aan KC1 en 2: Kom nu allemaal schaken. stel het sterkste team op en zorg voor Vreugde und Lust!!

Dareday

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close