HWP en KC verdelen NK Tickets in Schagen

 

2020-02-09 16.29.21

Quint de Jong en Luke Schoonenwolf in de prijzen op PK-D NHSB

In het weekend van 8 en 9 februari waren in Schagen een flink aantal NK tickets te verdienen. Op zaterdag en zondag vond het PK D-jeugd plaats en op zondag het pupillen F, G, H toernooi van de NHSB. Met maar liefst 7 spelers van Kennemer Combinatie in beide toernooien waren de verwachtingen hoog gespannen. In de D categorie waren favoriet Quint de Jong, Luke Schoonenwolf en Laurens Terwee actief. Mooi om te zien dat KC bij de pupillen dit jaar maar liefst vier spelers kon afvaardigen. Vorig jaar was dat er slechts eentje. Dit jaar gingen Liam Rooijakkers, Frederieke Regterschot, Alexander Regterschot en Sam Schoonenwolf om de tickets strijden bij de jongste spelers.
Het PK D is ieder jaar weer een bikkelharde strijd om de NK plaatsen, dit jaar vier stuks. Van drie spelers mocht verwacht worden dat ze zich, op grond van hun rating van ruim boven de 1000, zouden kwalificeren, Daarnaast ruim een handvol spelers met gelijkwaardige speelsterktes die op de grand prix’s al hebben bewezen allemaal aan elkaar gewaagd te zijn. Laurens kende een vliegende start met 3 uit 3, maar toen begon de motor hevig te haperen. Nederlagen tegen Quint en Zhenwu Zu waren waarschijnlijk ingecalculeerd, maar daarna moest de draad weer worden opgepakt en dat lukte maar ten dele. Want als je begint met drie uit drie dan hoop je natuurlijk op meer dan een uiteindelijke 9de plaats.
Ondanks dat Quint als favoriet startte was hij toch dik tevreden met zijn derde plaats in het eindklassement. Isaac Visser en Zhenwu Zu van HWP waren dit toernooi een maatje te groot. Vooral Zhenwu speelde een uitstekend toernooi met een fenomenale 8,5 uit 9. Vorig jaar nog winaar bij de E jeugd, in zijn eerste jaar bij de D jeugd ook gelijk kampioen. Een prestatie van formaat! Voor Luke waren de druiven zuur. Vierde in het eindklassement. Maar voor verdeling van NK plaatsen gelden geen SB, WP of TPR punten. Dus moest er een barrage gespeeld worden tegen de nr 5 in het klassement die evenveel matchpunten had als Luke. Tjacko Bok was het koelbloedigst in de barrage over twee partijen en sleepte zo het vierde NK ticket in de wacht.
Het is lang geleden dat er van KC zoveel pupillen meededen in het F, G, H toernooi. Dit jaar maar liefst vier. Bij de F jeugd was de sterke Max Geldof niet in goede doen. Kon hij in de eerste ronden nog stukken in de aanbieding doen om vervolgens alsnog zijn partijen gemakkelijk te winnen. Liam wist echter wel raad met de cadeautjes die hij van Max kreeg en sloeg meteen toe. Ook alle andere partijen wist hij eenvoudig in winst om te zetten. Een herhaling van het kampioenschap G jeugd van vorig jaar. Hier gaan Liam en Max naar het NK, vergezeld door Daan Vreeken van HWP die zich alleen tegen Max en Liam gewonnen moest geven. Als beste meisje mag Catootje Smets naar het NK. Nieuwkomer Frederieke Regterschot van KC heeft als beginnend schaakster de techniek al aardig in de vingers, daar is helemaal niets mis mee. Alleen moeten de partijen nu nog wat vaker in winst omgezet worden, met wat meer ervaring gaat dat helemaal goed komen.
Shooting Star en broer Alexander Regterschot had op de eerste twee grand prix’s die hij speelde al zijn visitekaartje afgegeven door 13 van de 14 partijen te winnen. Ook op de pupillendag bleek hij drie maten te groot voor de rest van het veld. Ook hij won net als Liam al zijn partijen en werd kampioen van de H jeugd en eigenlijk ook de G jeugd aangezien die samen 1 toernooi speelden. Het talent druipt eraf bij de zesjarige Alexander, dat belooft wat op het NK in Maastricht in Juni van dit jaar.
Sam Schoonenwolf speelde zijn eerste echte toernooi en heeft al aardig wat schaakmoves in petto. Een verdiende derde plaats bij de H’tjes en een mooie beker was de kers op de taart in dit pupillentoernooi voor de KC’ers. Uiteindelijk hebben de KC’ers vier NK tickets in de wacht gesleept. Een prima resultaat.

2020-02-09 16.09.02
Liam Kampioen bij de F Jeugd met Max Geldof (links) en Daan Vreeken (rechts)
2020-02-09 16.06.30
Alexander Regterschot (midden) ongenaakbaar bij de H Pupillen (en ook G Pupillen)
2020-02-09 14.29.25
Alexander komt graag snel ter zake
2020-02-09 16.10.34
Lekker bezig die pupillen van KC! (Liam, Sam, Alexander en Frederieke)
2020-02-09 11.54.13
Hoe zat het ook al weer met die pionnenstructuur? Liam heeft haast
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close