KC Open Online, 2e ronde

Sommigen van ons besloten op deze memorabele woensdagavond Champions League of iets met politiek te kijken, maar de echte mannen logden in voor ronde 2 van het KC Open Online. Dat is 7 rondes Zwitsers, elke avond één kraker. 

Lennart Dek, als eerste geplaatst, kon geen goed antwoord geven op 1. d4 en speelde daarop niet 1… Pf6, 1.. d5 of zelfs 1… f5?!, maar ging door zijn vlag tegen Luke Schoonenwolf, waardoor Luke nu tot de verrassende leiders behoort. De verrassing van de dag, al had Luke natuurlijk liever op een normale manier gewonnen.

Op bord 2 had ondergetekende het met wit zwaar tegen Stella Honkoop, al had dat meer met een technische storing te maken, waardoor ik blind moest spelen – zie hier hoe dat er uit zag

 

Wint wit hier met 35. E8 Paard, een minorpromotie met dubbelschaak? 

Reken zelf maar uit, ik zag het niet 😊

De slotstelling. Het rode rondje is de aangevallen koning.

 

Gezegd moet worden dat Stella met de helft van de tijd begon en in een moeilijke opening terecht kwam, dus knap gevochten! 

Het schijnt overigens dat je via https://lichess.org/n65tosm6 alsnog de partij kan ZIEN!

Verder een hoop interessante partijen, zie onze lichess site en kies uw favoriet maar uit. Man van de dag voor mij was Frank Sala, die tegen Jacco Schoonenwolf een positionele masterclass weggaf. Ik ken Frank inmiddels zo’n 25 jaar, maar hij lijkt met dit soort meesterwerken aan zijn 7e jeugd begonnen. Geniet u mee van de kunsten van De Tovenaar. Commentaar is van uw verslaggever.

Voor de volledige uitslagen en stand verwijs ik u naar: https://lichess.org/swiss/WR7840D1

En heeft u de eerste twee rondes onverhoopt gemist, maar wilt u toch nog meedoen? Stuur dan een mailtje naar: F.Mesman@elsevier.com en met een bye in ronde 1 en 2 kunt u alsnog instromen in de KC Open Online.

Een aanrader, want er wachten ons nog betoverende partijen!

Pieter Roggeveen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close