KC Open Online 2021 – Ronde 2

KC Open Online 2021 – Ronde 2

Met een oneven aantal deelnemers in deze ronde trok ik me uit voorzorg terug, maar zag toch nog een paar wedstrijden zonder tegenstander. Als je niet mee kunt doen, wel even de knop TREK TERUG gebruiken.

Pranav trok zich niet terug, maar kwam wel erg laat langs. Hij wist er zowaar nog een partij van te maken tegen Jurriaan. Maar die is te goed om het tijdsvoordeel weg te geven.

Quint won van Michiel Terwee, hoewel hij een paar pionnen verloor in de opening en aantoonbaar veroren stond. Met een trucje won hij de dame tegen een toren, en dat bleek voldoende.

Stefan had het lastig tegen Ad Hendrikse. Na een paar keer de beste voortzetting gemist te hebben (op zet 14, 15), kwam zijn koning knel te staan. Redding bleek niet meer mogelijk.

Michiel Kroon, aangebracht door Quint & Mats, mocht in ronde 1 tegen Quint; en nu tegen Mats. Alsof we het erom doen. Mats stond duidelijk beter, maar koos een verkeerde afwikkeling. Michiel kwam helemaal terug in de partij, maar bereidde een paardvork voor die juist een stuk kostte.

Luke won van vader Jacco die vergat zijn opening af te maken en zijn stukken te ontwikkelen. Op zet 29 kwan dan eindelijk het paard op b1 in beweging, maar toen was het al te laat.

Frank tegen Laurens was een wisselvallige partij. Na goed en stug verdedigen ging Laurens toch nog in de fout en was het ineens uit.

Uitslagen en partijen op: https://lichess.org/swiss/S6kErbPT

Fer Mesman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close