KC Open Online 2021 – Ronde 4

Schandpaal

Aiaiai. Waar ik vorige ronde nog kwistig met complimenten kon strooien, ging het nu mis. Vakantie? Vast. Maar juist dan toch alle tijd? Als je niet mee kunt doen, gewoon de knop TREK TERUG gebruiken.

Jack bleef ongeslagen bovenaan omdat zijn tegenstander niet inlogde. Hij bleek niet de enige met een gratis punt. Deze week waren opkomst en discipline laag en kan ik alleen maar zeggen: heren, heren.

Op gepaste afstand van Jack volgen Quint de Jong, en Sybe & Michiel Terwee. De laatste twee helaas ook zonder te spelen.
Dan de partijen. Het was wachten totdat Quint en Mats tegen elkaar zouden mogen. Deze ronde was het dan eindelijk zover. Na een rustige opening verloor Mats een pionnetje doordat de zwarte loper een meerslag kon uitvoeren. Na stukkenruil bleef een pionnen-eindspel over dat gewonnen leek voor zwart. Maar na een onvoorzichtig zetje van Quint stond het ineens remise. Geen broedermoord dus dit keer.

Laurens (Terwee nummer 3) mocht tegen Jacco (Schoonenwolf nummer 3). Gewoon goede techniek van Laurens in de opening en middenspel. Wit kreeg een langdurig initiatief, en had zeker kans op meer totdat hij in goede stelling remise gaf. Dat het nog niet zo simpel te winnen viel kunt u zien in de bijgeleverde partij.

Michiel Kroon mocht deze ronde dan het zoet der overwinning smaken. Frank Sala speelde voorbeeldig, kon zelfs mat in 2 zetten, maar was toen zo vriendelijk zijn dame in de aanbieding te doen. Michiel zette daarna vakkundig mat.

Uitslagen en partijen op: https://lichess.org/swiss/S6kErbPT

Fer Mesman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close