Ook succes bij de pupillen op NK Online

Het enige NK schaken dat dit seizoen nog gespeeld moest worden, was het het NK pupillen in de F, G en H categorie. Ook dit toernooi vond online plaats op het nieuwe Tornelo platform onder streng toezicht van de scheidsrechters. Dus met zoomverbinding en verplicht scherm delen. Aangezien het geen KC pupil was gelukt zich voor dit NK te plaatsen, Alexander Regterschot speelde namelijk een zeer teleurstellend kwalificatie toernooi tijdens het NHSB kampioenschap en ook Sam Schoonenwolf kwam in dat toernooi te kort, leek het voor onze vereniging geen spannende dag te worden. Maar Alexander kreeg verrassend een vrijplaats toegewezen. Helemaal verrassend was het natuurlijk weer niet, want met zijn rating stond hij meteen hoog op de plaatsingslijst van de G categorie waaraan hij deel zou nemen. Een mooie gelegenheid dus om wat recht te zetten na een pover optreden op het Noord Hollands kampioenschap. En die werd met beide handen aangegrepen.
Voordat men met de ogen kon knipperen zat de eerste overwinning al in de tas. Een tempo wat we gewend zijn in de jongste categorieën en die ook bij zus Frederieke in het bloed zit. Niet zonder succes, want zij werd immers tweede bij het NK meisjes in de E categorie. Maar zodra de tegenstand heviger wordt kan dit tempo toch ook opbreken en moet je ineens vaststellen dat verdedigen, waar normaal gesproken wat meer tijd in moet worden gestoken, ineens een essentieel onderdeel van het schaken is. Dan zijn nauwkeurige zetten gevraagd en voordat je vaststelt dat er problemen zijn is het vaak al te laat. De tegenstander in de derde ronde maakte daar handig gebruik van. Alexander liet zich echter niet uit het veld slaan en zette ook de vierde en vijfde partij om in een overwinning. In de zesde ronde was een nederlaag onvermijdelijk tegen de uiterst talentvolle en huizenhoog favoriet Hrdya Dinanath. Hrdya speelde onlangs ook sterk mee in de E en D categorie en wist het toernooi met 7 uit 7 op zijn naam te schrijven.

Met nog één ronde te gaan en een score van 4 uit 6 was een goede klassering nog altijd mogelijk, maar dan moest er in de laatste ronde wel worden gewonnen van de kampioen van de NHSB, Ayu Raivin. Een herhaling van het NHSB kampioenschap leek in de maak. Maar dit keer had Alexander zijn zenuwen blijkbaar beter in bedwang dan zijn tegenstander. Uit een hopeloos verloren stelling manoeuvreerde Alexander zich handig naar de overwinning. Een mooie derde plaats in de eindrangschikking voor Alexander in de G categorie en met een tweede plek bij de meisjes eerder dit jaar voor zus Frederieke in de E categorie kan de familie Regterschot terugkijken op een goed seizoen en kijken wij al weer uit naar de verrichtingen van deze beide spelers in het komende seizoen.

Speel na en huiver mee:

Alexander Regterschot – Ayu Raivin 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close