Wie wil de klok (niet)?

Na het mooie resultaat van onze teams in de JCC (2021), kampioen in de A en C, mochten onze C-spelers in een zeskamp bepalen wie de gewonnen schaakklok mee naar huis mocht nemen. Van uitstel komt afstel, maar dat was tegen het zere been van dit fijne team. Wel nog even zelf organiseren dan! Probleemloos. Na drie rondes staat er een misschien wel verrassende stand op het blaadje. Al moet gezegd dat Pranav en Stefan ook al topscorers waren in de JCC. Voorlopig hebben zij de beste papieren, maar in ronde 4 mogen ze tegen elkaar. En omdat Jack nog tegen Stefan moet, is er nog van alles mogelijk.

Zes(?!)kamp is tot het eind spannend

Speler 1 2 3 4 5 6 P Nr
1 Jack Schoonenwolf XXX 1 1     0 2 3
2 Laurens Terwee 0 XXX     0 0 0 5
3 Luke Schoonenwolf 0   XXX 0 0   0 5
4 Quint de Jong     1 XXX 0 0 1 4
5 Stefan van der Duijs   1 1 1 XXX   3 1
6 Pranav Agarwal 1 1   1   XXX 3 1

Na drie rondes gespeeld te hebben met als inzet de ‘JCC Schaakklok’, schreef ik dat er nog van alles mogelijk was. Dat bleek. Jack had met een punt achterstand nog een klein kansje, maar Pranav en Stefan hadden de beste papieren.

Zo won Stefan koel van Pranav in ronde 4, terwijl Jack zijn kans greep door Quint te verslaan.

In ronde 5 won Pranav snel van Luke, en wist Jack koploper Stefan te verslaan. Na wat telwerk bleek elk van de koplopers 1 partij gewonnen en 1 verloren te hebben tegen de andere twee. Dan nog maar een driekamp.

Stefan nam revanche voor de poulewedstrijd en won snel van Jack. Vervolgens speelden Jack en Pranav remise (uiteraard), en won ook Pranav van Jack.

Tegen die tijd was het bijna middernacht (qua jeugd-perceptie), en moest er nog een vluggertje komen tussen Stefan en Pranav. Na krankzinnige verwikkelingen – beide meters stonden om en om vol in het rood – kon Pranav een remise bereiken door wits loper te slaan. Maar hij gaf een schaakje, om dan pas te zien dat hij loperwinst had gemist. Dat liet Stefan niet meer lopen.

Dus na al die JCC wedstrijden, een zeskamp, driekamp, en finale tweekamp, was de schaakklok voor Stefan. Er een kopen was simpeler geweest. Maar minder bevredigend!

Eindstand:

Speler 1 2 3 4 5 6 P Nr
1 Jack Schoonenwolf XXX 1 1 1 1 0 4 1
2 Laurens Terwee 0 XXX 0 0 0 0 0 6
3 Luke Schoonenwolf 0 1 XXX 0 0 0 0 5
4 Quint de Jong 0 1 1 XXX 0 0 2 4
5 Stefan van der Duijs 0 1 1 1 XXX 1 4 1
6 Pranav Agarwal 1 1 1 1 0 XXX 4 1

Fer Mesman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close