Gemiste kans

Het jeugdteam van KC (N3) speelde tegen De Uil. Met vol vertrouwen begonnen we aan de wedstrijden.

Als eerste zorgde Jack voor een goede start door snel te winnen. Hij won in de opening een pionnetje met een leuk grapje. Zijn tegenstander had daarna moeite om Jack tegen te houden. Even later won Jack nog een ion en wikkelde af naar een gewonnen toreneindspel. Zijn tegenstander voelde de bui al hangen en gaf daarom op tijd op.

Daarna mocht ik met winst het bord verlaten. Bij mij werd de stelling dichtgeschoven op de damesvleugel, maar ik had andere plannen. Mijn tegenstander zag te laat mijn batterij, gericht op zijn koning. na Dh7+, gaf ik een paar zetten later met mijn loper zijn koning op d7 mat.

Quint zag dat we een comfortabele 2-0 voorsprong hadden, dus besloot het weer wat spannender te maken. Een pionnetje slaan in het centrum was te verleidelijk voor Quint. Zijn tegenstander kwam daarna beter te staan en Quint probeerde nog terug te vechten. Helaas was dit tevergeefs. Na een korte partij is hij strijdend ten onder gegaan.

Hierna wilde Quint graag naar huis, want hij moest op tijd voetballen. Ik heb de laatste drie partijen niet afgekeken. Fer heeft me op de hoogte gehouden van de andere spelers.

Stefan besloot een stuk te offeren voor een vrijpion, maar dit mocht helaas niet baten. Hierdoor kwam hij in een lastig eindspel met loper tegen paard terecht. Stefan dacht alles of niets… en het werd uiteindelijk niets. Met remise waren we ook tevreden geweest, dus dat is nog een wijze les voor volgende keer.

Lang nadenken is Stella’s favoriete speelstijl. Dat liet ze ook in deze partij zien. Na de opening had ze minder dan een half uur op de klok. De stelling werd daarna helemaal dichtgeschoven en aan beide kanten was er geen ruimte voor aanval. Het werd daarom remise.

Shrey speelde op bord 1 en had dus een zware partij voor de boeg. Hij hield goed voel en kwam erg solide te staan. Na een lange partij kwam alles vast te staan en liep ook deze partij uit op remise.

Op de onderste borden hebben we helaas punten laten liggen. Er is dus nog voldoende ruimte voor ambitieuze jeugdleden die voor KC willen spelen. Geïnteresseerde spelers kunnen mij benaderen voor een plek in het team.

Mats de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close