Schaakkamp terug van weg geweest

Het is al weer drie jaar geleden dat de KC jeugd zich kon uitleven op een schaakkamp. Door al het Corona gedoe moest de afgelopen twee jaar natuurlijk ook dit evenement eraan geloven. Maar aan het begin van dit schaakseizoen was er toch al weer goede hoop dat deze happening dit jaar wel door kon gaan. Het was dan ook de inzet van de grote clubactie om de opbrengsten van deze actie in te zetten voor een gezellig weekend voor de jeugd van KC. Een geschikte locatie in Uitgeest was snel gevonden, de jeugdcommissie had een leuk en afwisselend programma samengesteld, over het weer viel ook weinig te klagen en er was een leuke mix aan deelnemers van de jongste tot de oudste jeugdleden. Dat kon dus alleen maar een succes worden en dat werd het ook.

Uit het bestuur van de club waren voorzitter Lennart Dek en Hicham Boulahfa naar Uitgeest gekomen om een interactieve les te verzorgen om het weekend mee te beginnen. De jongste jeugdleden werden onder handen genomen door Frank Sala. Tussendoor was er veel tijd om buiten lekker te voetballen.

Na de gezamenlijke maaltijd werd de algemene kennis van onze denksporters getest in een spannende pubquiz en hierbij werden de deelnemers werden in vier groepen verdeeld om zo gezamenlijk de verrassende vragen op te lossen.

De avond was al weer flink gevorderd en met de intredende duisternis werden de marshmallows uit de kast getrokken en was het gezellig toeven bij het kampvuur.

Dan is het ondertussen wel tijd om de slaapzakken op te zoeken zou je denken, maar van vermoeidheid was nog steeds geen enkele sprake, dit in tegenstelling tot de begeleiding. Dus werd er nog flink op gedoorgeefschaakt tot de stukken er vanaf vlogen of verstoppertje spelen in dit verstoppertje paradijs tot in de late/vroege uurtjes.

De volgende ochtend gingen na het ontbijt de vier groepen de strijd weer aan in een spannend spellen concours waar veel coördinatie en samenwerking van de deelnemers gevraagd werd.

 

En nadat tijdens de lunch de nodige calorieën waren bijgetankt in de vorm van een record aantal tosti’s was er nog genoeg energie over om de dag af te sluiten met een hilarisch Ren je Rot/Conditie Schaak wedstrijd.

Het schaakkamp weekend zat er nog niet op of er werd nu al weer uitgekeken naar het volgende schaakkamp van KC. Dat gaat er zeker komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close