KC Open, ronde 7

Schittert door afwezigheid

Een tikje rommelig begin van de laatste ronde van ons mooie KC Open op 24 juni. Ik was zo onhandig geweest een welbekend virus tegen te komen. Hierdoor was ik ook in gebreke gebleven bij het tijdig aankondigen. En een live verslag zit er ook niet in. Volgend jaar beterschap.

In het vorige verslag meldde ik nog dat Mats, Quint en Stefan de voonaamste kandidaten waren voor de eindzege. Sybe (en Fer dus) lagen ver achter, deden niet mee en waren meteen kansloos. Ook wel mooi dat de jeugd het podium bezette. Marco verdiende een puntje door op te komen dagen. Oneven aantal spelers, dus geen tegenstander. Niet gezegd dat hij van bijvoorbeeld mij zou hebben verloren natuurlijk.

De nog immer jeugdige Bert Bergshoeff ken ik al heel wat jaren. Zijn huidige rating (1449) is bepaald geen afspiegeling van zijn werkelijke kracht, maar misschien wel van zijn drukke bestaan. Voorzitter van Het Spaarne, organisator van het Kennemer Open. Dat ging niet altijd samen met zelf schaken. Dat hij het nog steeds kan ondervond Quint. Die had makkelijkere tegenstanders kunnen treffen, maar ja, evengoed ook nog Jurriaan die met 3 uit 5 in de 2e Klasse prima gescoord heeft dit jaar. Daarmee viel Quint weg voor de strijd om de eerste plaats.

Stefan mocht tegen Frank Sala laten zien dat hij dit jaar ook flink veel beter is geworden. Ik heb hem een paar fraaie partijen zien spelen. Gek genoeg is zijn rating geduikeld dit jaar. Vermoedelijk was zijn 1893 van een jaar geleden een lichte anomalie van het ratingsysteem. Maar ik denk dat het niet lang zal duren voordat hij weer rond de 1900 heeft. Werd hij daarmee winnaar van het klassement? Nee. Als laatste (lest best) noemen we namelijk Mats. Met 6 uit 7 de terechte winnaar. Ook weer zo’n speler die dit jaar veel beter is geworden. Niet alle partijen waren uit één stuk, soms was het echt wel werkschaak, maar ook daar word je beter van. Hulde.

Op een verdienstelijke plus 1 eindigden Sybe, Fer, Bert, Niek en Marco. Vooral Niek kan nog progressie boeken. Op 50% vinden we Jack, Jacco, Pranav en Frank. Ook hier een aantal spelers die nog (flink veel) beter zullen gaan worden.

Rest mij iedereen te bedanken voor hun deelname. Tot volgend seizoen.

Fer Mesman

 

Uitslagen (zie ook https://kennemercombinatie.nl/kc-open/):

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close