De opoffering

KC-3 had het zwaar tegen Caissa-Eenhoorn. Dit kwam doordat het veel belangrijke spelers miste. Proefwerkweken, school, sport en andere zaken waren voor sommigen belangrijker dan het schaakteam. Het hielp natuurlijk ook niet dat de sterspelers Vlad en Jurriaan doorschoven naar het tweede team. Gelukkig hebben ze wel resultaten weten te behalen. Met allebei remise kunnen ze tevreden zijn, al hadden ze met een beetje meer ambitie wellicht nog kunnen winnen.
Na een lange zoektocht is het uiteindelijk alsnog gelukt om acht spelers op te stellen. Met dank aan Jack en Pranav die op het laatste moment nog konden invallen, was het team compleet.

We begonnen hoopvol aan de partijen en het beloofde een paar spannende partijen te worden.
Pranav speelde op bord één en had dus een enorm sterke tegenstander. Zijn tegenstander begon een gevaarlijke aanval en na een spannend gevecht moest Pranav helaas het verlies accepteren.

Zelf speelde ik op bord twee en moest dus ook tegen een sterke tegenstander. Na een scherpe openingsvariant, met onder andere een stuk offer, kwam ik uit in een aparte stelling. Het leek me een interessante stelling voor mij, alleen mijn stukken hadden geen mogelijk aanvalsplan. Na een verkeerde beslissing viel mijn tegenstander aan en er was geen houden meer aan.

Bord drie was bezet door Edward. Dit was een erg spannende partij die verschillende kansen bood. Zijn tegenstander viel aan op de open h-lijn en Edward had daarvoor een vrijpion die bijna ging promoveren. Helaas miste Edward de lastig te vinden, winnende variant, waardoor de aanval van zijn tegenstander beslissend was.
Robert zat op bord vier. Na een hoopvolle openingsfase kon zijn tegenstander helaas een stuk winnen. Hier kon hij niks meer aan doen en verloor uiteindelijk de partij.
Degene die het langst bezig was, was Michiel. Op bord vijf hield hij lang stand en het zag er lang goed voor hem uit. Na een poos begon het tij te keren en een lang gevecht leidde uiteindelijk helaas niet naar punten.

Jack had een andere gevaarlijke jeugdspeler tegenover zich, namelijk Kevin de Rooij. Nadat Jack veilig uit de opening kwam, besloot hij met extra ambitie te spelen. Hij gooide zijn h-pion naar voren in een ambitieuze aanval. Kevin reageerde met een snelle tegenaanval waardoor de pion verloren zou gaan. Jack accepteerde dit verlies niet en hield vol, maar dit kostte hem uiteindelijk de partij.

De enige winstpartij en hiermee redder van onze eer was van Stefan. Op bord zeven wist hij zich slim door de opening te spelen. Dit gaf hem een voordeel dat hij niet meer weggaf. Gecontroleerd doorspelen bezorgde hem een terechte winst.
Frank speelde op bord acht en had ook een zware pot. Zijn tegenstander ging meteen de strijd aan en Frank vocht hard terug. Helaas voor Frank was zijn tegenstander te sterk en ook hij eindigde de partij met nul punten.

Uiteindelijk is het resultaat niet om naar huis te schrijven. Door het gebrek aan basisspelers en de opoffering van onze sterspelers aan KC-2 was het een zware dag. We zullen ons goed voorbereiden op de volgende wedstrijd zodat we met volledige sterkte op komen dagen!
Mats de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close