KC Jeugd op dreef in Heiloo

De NHSB heeft de Jeugd Grand Prix’s definitief weer op de rails. Twee weken geleden streed de Noord Hollandse jeugd nog tegen elkaar op de GP van Castricum. Nu was het al weer de beurt aan Heiloo om aan den lijve de snel groeiende populariteit van de schaaksport te ondervinden. Wachtlijsten zijn er niet alleen bij vele schaakclubs, ook de Grand Prix toernooien hebben hier nu mee te maken. Kon je voor niet al te lange tijd geleden nog makkelijk een dag van te voren jezelf aanmelden, nu moet je dit tijdig in je agenda plannen.

Waar er oorspronkelijk maar plaats was voor 8 groepen van 8 in de bibliotheek van Heiloo, werd gehoor gegeven aan de overweldigende opkomst, lange wachtrijen en teleurgestelde kinderen, door er toch nog 2 groepen bij te doen. Daar moesten dan ook nog even wat tafelleiders opgetrommeld worden om de scores bij te houden en als scheidsrechter te fungeren. Dat de schaakkennis bij de ter plaatse gerecruteerde tafelleiders dan onderdeed aan de jongste spelers deed er niet toe. Er kon in ieder geval eindelijk gespeeld worden.

Terug van weg geweest ging Maxwel Meijer van start in groep 7. Maxwell hebben we al een tijdje niet meer gezien in het toernooicircuit, maar had er overduidelijk zin in. Kwam met 4 uit 4 als een speer uit de startblokken en moest tijdens één van zijn winstpartijen ook nog een tafelleider een lesje in schaken geven. Zijn tegenstander bleek niet op de hoogte van de en passant regel die Maxwell toepaste, ook de toegesnelde tafelleider was van mening dat dit niet mocht. Na uitleg van deze regel door Maxwell was hij toch bereid de en passant zet terug te nemen en een andere zet uit te voeren omdat zijn tegenstander niet van de mogelijkheid van deze zet op de hoogte was. Zo pakte Maxwell en passant ook nog even de Fair Play prijs mee, naast de beker voor zijn klassering in de top 3 met 5 uit 7 in deze groep. Mooie come back van Maxwell.

Maxwell Meijer

De rest van de KC jeugd waren verder allemaal terug te vinden in de hoogste twee groepen van dit toernooi. Sasha en Alexander kwamen beide uit in groep 2 en willen graag de sprong naar de hoogste groep maken. Ze zitten er dicht tegenaan en volgend seizoen gaan we ze daar zeker aantreffen. Sasha wist afgelopen vrijdag in de jeugdcompetitie een sterke jeugdspeler uit B categorie te grazen te nemen en had zijn zinnen gezet om zijn prestatie in Castricum minstens te evenaren. Hier verloor hij echter van clubgenoot Alexander Regterschot en met 4,5 punt werd hij uiteindelijk derde. Maar toch weer met een prijs voor de derde plaats naar huis. Alexander viel met 4 uit 7 net buiten de prijzen. Toch neemt de wisselvalligheid in zijn spel beetje bij beetje af en gaan we hem komend seizoen ongetwijfeld een keer aan het werk zien in de hoogste groep van het Grand Prix circuit.

Aleksandr (Sasha) Bobkov draait moeiteloos mee bij de sterkste Noord Hollandse Jeugd
Concentratie betaald zich uit bij Liam en Pranav

In groep 1 maar liefst 3 deelnemers van KC. Pranav en Liam zijn ondertussen vaste waarden in de sterkste groep. Deze dag kregen ze gezelschap van Aden Darie. Aden is nieuw bij KC en een mooie aanwinst voor de jeugdafdeling van onze vereniging. Een echt schaakdier dat volgens zijn vader zelfs in zijn slaap schaakt. Dat was te merken. In het onderlinge duel tegen Liam trok hij dan nog wel aan het kortste eind, tegen de sterke Pranav speelde hij mooi remise en viel met 5,5 uit 7 in de prijzen. Derde plaats voor hem in de eindrangschikking. Door onderling resultaat moest hij de tweede plaats aan Liam laten die ook 5,5 uit 7 haalde. De winnaar van het toernooi werd Pranav met 6 uit 7. Dat was gezien zijn ratingoverwicht ook wel te verwachten. Je moet het dan wel altijd maar waarmaken, maar dat is Pranav wel toe te vertrouwen. Zo eindigde dus de drie spelers van KC in de hoogste groep op plaats 1,2 en 3. Een geweldig resultaat voor de KC jeugd op een geslaagd toernooi.

 

100% bekerresultaat voor KC: Liam Rooijakkers (2de) Pranav Agarwal (1ste) en Aden Darie (3de) in Groep 1
Sasha Bobkov, Maxwell Meijer, Alexander Regterschot, Liam Rooijakkers, Pranav Agarwal en Aden Darie

De volgende Grand Prix is op 16 april in Schagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close