Talenten (Stap 1-3)

Bij KC speelt de jeugd competitie in verschillende groepen. De Talenten 1 zijn de spelers die training krijgen tot het niveau ‘Stap 1 plus’. Wij gebruiken daarvoor de Stappenmethode die gaat van 1 t/m 6. Dit zijn de jongste spelers. De talenten 2 trainen op niveau Stap 2 en Stap 3. Zij komen ook uit voor KC op toernooien zoals het Noord-Hollands Kampioenschap. De speelsterkte (jeugdrating van de schaakbond) loopt in praktijk van 100 voor de jongste tot zo’n 900 voor de gevorderde stap 3 speler.

Competitie

We spelen het hele jaar door competitie. Te beginnen met de Herfstkampioenen-competitie. Dat is een competitie waaraan alle jeugdspelers meedoen. Van niveau stap 1 tot en met 6. Zo speel je zowel tegen spelers van je eigen niveau als daarboven of eronder. dat maakt het spannend en leerzaam. De winnaar hiervan geeft de dag voor de herfstvakantie een simultaan.

Na de herfstvakantie gaan we door met de interne jeugdcompetitie. Deze competitie loopt door tot het einde van het seizoen.

De stand

Wekelijks publiceren wij de tussenstand van interne jeugdcompetitie. De regels zijn als volgt: bij winst 1 punt, bij remise een half punt en bij verlies 0. Bij afwezigheid krijg je maximaal 2x een bye. We spelen volgens het Zwitsers systeem.

 

De Stand per 24.02.2023

 

 

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close