Talenten

Bij KC speelt de jeugd competitie in verschillende groepen. De Talenten 1 zijn de spelers die training krijgen tot het niveau ‘Stap 1 plus’. Wij gebruiken daarvoor de Stappenmethode die gaat van 1 t/m 6. Dit zijn de jongste spelers. De talenten 2 trainen op niveau Stap 2 en Stap 3. Zij komen ook uit voor KC op toernooien zoals het Noord-Hollands Kampioenschap. De speelsterkte (jeugdrating van de schaakbond) loopt in praktijk van 100 voor de jongste tot zo’n 900 voor de gevorderde stap 3 speler.

Najaars- en voorjaarscompetitie

Van september t/m december spelen wij de najaarscompetitie. Er zijn dan ook bekers te winnen voor de nummers 1, 2 en 3 van elke talentenpool (1 en 2). Van januari t/m juni spelen wij de voorjaarscompetitie. Tijdens deze voorjaarscompetie strijden de spelers ook voor de titel “Talentenkampioen KC”.

De stand

Wekelijks publiceren wij de tussenstand van de competitie. De regels zijn als volgt: bij winst 1 punt, bij remise een half punt en bij verlies 0. Bij een oneven aantal krijgt 1 speler een bye (dat is een vol punt). Ook kan het zijn dat een speler wel aanwezig is, maar een extra training volgt van Jop Delemarre tijdens de competitie. Dan krijgt een speler automatisch een half punt. Een afwezige speler krijgt geen punten.

 


Talenten_R10.jpg
De stand na ronde 10: nog 2 tot de kerst en dan is de najaarskampioen bekend!
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close