Young Masters (Stap 4-5)

 

Bij KC speelt de jeugd competitie in verschillende groepen. De Young Masters zijn de spelers die training volgen op ‘ Stap 4 en 5’ niveau voor de stappenmethode die gaat van 1 t/m 6. Dit zijn over het algemeen spelers van tussen de 10 en 15-16 jaar. Zij komen ook uit voor KC op tcompetitie-toernooien zoals het Noord-Hollands Kampioenschap en het NK. De speelsterkte (jeugdrating van de schaakbond) loopt in praktijk van ongeveer van 800-900 voor beginnend Stap 4 tot zo’n 1500 voor de gevorderde Stap 5 speler. In deze competitie doen ook de ‘Masters’ mee.

Competitie

We spelen het hele jaar door competitie. Te beginnen met de Herfstkampioenen-competitie. Dat is een competitie waaraan alle jeugdspelers meedoen. Van niveau stap 1 tot en met 6. Zo speel je zowel tegen spelers van je eigen niveau als daarboven of eronder. dat maakt het spannend en leerzaam. De winnaar hiervan geeft de dag voor de herfstvakantie een simultaan.

Na de herfstvakantie gaan we door met de interne jeugdcompetitie. Deze competitie loopt door tot het einde van het seizoen.

 

De stand

Wekelijks publiceren wij de tussenstand van de interne competitie. De regels zijn als volgt: bij winst 1 punt, bij remise een half punt en bij verlies 0. Bij afwezigheid krijg je maximaal 2x een bye. We spelen volgens het Zwitsers systeem.

De stand per 24.02.2023 (Stap 4-6)

 

 

 

 

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close