Young Masters

Bij KC speelt de jeugd competitie in verschillende groepen. De Young Masters zijn de spelers die training volgen op ‘ Stap 4 en 5’ niveau voor de stappenmethode die gaat van 1 t/m 6. Dit zijn over het algemeen spelers van tussen de 10 en 15-16 jaar. Zij komen ook uit voor KC op tcompetitie-toernooien zoals het Noord-Hollands Kampioenschap en het NK. De speelsterkte (jeugdrating van de schaakbond) loopt in praktijk van ongeveer van 800-900 voor beginnend Stap 4 tot zo’n 1500 voor de gevorderde Stap 5 speler. In deze competitie doen ook de ‘Masters’ mee.

Najaars- en voorjaarscompetitie

Van september t/m december spelen wij de najaarscompetitie. Er zijn dan ook bekers te winnen voor de nummers 1, 2 en 3. Van januari t/m juni spelen wij de voorjaarscompetitie. Tijdens deze voorjaarscompetitie strijden de spelers ook voor de titel “Jeugdkampioen van KC”.

Hoe het werkt

Wekelijks publiceren wij de tussenstand van de competitie. De regels zijn als volgt: Bij winst 1 punt, bij remise een half punt en bij verlies 0. Bij een oneven aantal krijgt 1 speler een bye (dat is een vol punt). Ook kan het zijn dat een speler wel aanwezig is, maar een extra training volgt van Jop Delemarre tijdens de competitie. Dan krijgt een speler automatisch een half punt. Een afwezige speler krijgt geen punten.

De (Young)Masters hebben meer 1,5-uurs trainingen dan de Talenten en spelen daardoor minder ronden competitie dan de Talenten. Daarom is het mogelijk dat de meest actuele stand van de Talenten een ronde of wat verder is dan die van de (Young)Masters.

YMC_R8
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close