Over ons

Speelt u graag een spelletje schaak? Net zoals twee miljoen andere Nederlanders? Of wilt u het nog leren? Probeer het eens in clubverband. En geniet mee van het bloeiende schaakleven in de regio. Iedereen is van harte welkom bij Kennemer Combinatie (KC). Ook jeugd spelend onder de naam “Chesscool” voelt zich bij ons thuis.

Schaakliefhebbers kunnen op verschillende dagen in de week terecht voor een partijtje schaak. In de externe competitie speelt KC met teams in bijna alle klassen, van hoog tot laag. Voor iedereen is er dus een passende plaats.

Topschaak in de regio Haarlem

De Kennemer Combinatie maakt werk van de topschaakregio Haarlem. Dit gebeurt door talentvolle jeugd op te leiden en door sterke spelers te binden met interne en externe competities op hoog niveau. Met succes! Onze jeugdteams in de verschillende leeftijdscategorieën spelen vaak mee in de top van Nederland. We zijn met de jeugd nog nooit landskampioen geworden (snik) maar zijn daar wel een paar keer heel dichtbij geweest. Ook individueel halen onze jeugdspelers podiumplaatsen bij de NK’s en mocht Tyro Bekedam zelfs naar het EK in Roemenië in september 2017. Op vrijdagavond komen er vaak zo’n 50 kinderen schaken waarbij we het belangrijk vinden dat het voor iedereen leuk is. 

KC 1 speelt in de Meesterklasse en is in 2017 landskampioen geworden! Het team heeft daarnaast, voor de tweede keer, de nationale beker gewonnen! 7-voudig Nederlands kampioen en wereldtopper Loek van Wely is de kopman van de Kennemer Combinatie. In 2013 heeft David Klein zijn derde grootmeesternorm gescoord en daarmee de GM-titel binnen gehaald. Miguoel Admiraal haalde in september 2015 zijn 3e IM resultaat en heeft daarmee de IM-titel verworven. In oktober 2017 heeft de 17-jarige Esper van Baar voldaan aan de norm voor FIDE Meester.

Enkele feiten en cijfers

  • Kennemer Combinatie behoort met ruim 125 leden tot de grote schaakverenigingen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB).
  • KC speelt met 7 teams in de externe competitie.
  • Door jeugdafdeling Chesscool gevormde spelers maken nu al een belangrijk deel uit van de hoogste teams van KC.
  • KC leden schaken heel voordelig op internet, via PlayChess de grootste schaaksite ter wereld.

KC agenda

 
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close