Clubavond Jeugd

Kennemer Combinatie heeft twee jeugdavonden: op maandag en en vrijdag. Op beiden avonden zitten we in wijkcentrum ‘t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60. De deuren gaan rond 18:30 uur open. Om 18:45 uur beginnen de lessen.

Het programma

Op een reguliere avond ziet het programma er zo uit:

  • 18:30 – 18:45 Welkom, iedereen komt binnen met zijn/haar stappenboek(en) en helpt met het opzetten van de schaakborden.
  • 18:45 – 19:30 Les. In kleine groepen van ongeveer gelijk speel- en kennisniveau nemen de trainers lesstof door uit de stappenboeken (zie ook de pagina over de stappenmethode). Wij hebben bij KC spelers in alle categorieën (stap 1 t/m 6).
  • 19:30 – 20:00 Interne competitie
  • 20:00 – 20:15 Uitloop en einde les
  • 20:15 Einde schaakavond (tenzij…)

Naast de reguliere lessen organiseren we regelmatig bijzondere evenementen, zoals snelschaaktoernooien met Sinterklaas en Pasen.

Naast de reguliere lesavonden hebben we op de vrijdagavond ook regelmatig evenementen. Zo spelen we met Sinterklaas jaarlijks het pepernotentoernooi en is het paaseierentoernooi een andere favoriet van de kids. We willen natuurlijk niet alleen goed leren schaken, maar ook samen plezier maken!

Alle kinderen worden ingedeeld in lesgroepen op basis van schaakniveau. Leeftijd speelt daar geen rol in. Een lesgroep bestaat uit 6 a 8 kinderen en heeft een vaste schaakleraar. De schaakleraren zijn allemaal vrijwilligers van de club. Daardoor kunnen we de contributie laag houden. Alle schaaktrainers hebben hun trainersdiploma’s gehaald en hebben meestal jarenlange ervaring met lesgeven.

Naast de vaste schaaktrainer krijgen de kinderen op de vrijdag ook regelmatig les van professioneel schaaktrainer Jop Delemarre van de Delemarre Chess Academy. Dit geldt voor alle spelers die werken uit stap 2 t/m 6. De extra lessen zijn ongeveer 1x per maand en we werken dan uit de PLUS-boeken. Voor stappen 4, 5 en 6 begint deze les soms om 20:15 uur.

Ben jij ook geïnteresseerd om mee te komen doen? Dan kun je een gratis proefles aanvragen via deze pagina. Of mail ons op kennemercombinatie@gmail.com!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close