Clubavond Jeugd

Vrijdagavond is de vaste clubavond van KC. En dus ook voor de jeugd. Wij spelen in ’t Trionk, aan de Van Oosten de Bruijnstraat (nr 60). De deuren gaan rond 18:30 open. Om 18:45 beginnen de lessen.

Het programma

Het standaard programma is als volgt:

 • 18:30 – 18:45 Welkom, iedereen komt binnen met zijn/haar stappenboek(en) en helpt met het opzetten van de schaakborden.
 • 18:45 – 19:30 Les. In kleine groepen van ongeveer gelijk speel- en kennisniveau nemen de trainers lesstof door uit de stappenboeken (zie ook de pagina over de stappenmethode). Wij hebben bij KC spelers in alle categorieën (stap 1 t/m 6).
 • 19:30 – 20:00 Interne competitie
 • 20:00 – 20:15 Uitloop en einde les
 • 20:15 Einde schaakavond (tenzij…)

Om 20:30 gaat de avond verder. Soms alleen voor de volwassenen, maar steeds vaker ook voor de jeugd. Van toernooien tot extra training.

Voor de Chesscool van KC verzorgt Jop Delemarre van Delemarre Chess Academy extra lessen. Alle spelers die werken uit Stap 2 t/m 6, krijgen ongeveer 1x per maand zo’n extra les. We werken dan uit de PLUS-boeken. Voor Stap 4, 5 en 6 is dit vaak om 20:30. Omdat we anders niet al onze groepen gebruik kunnen laten maken van deze extra trainingen. We willen graag de allerkleinsten om 18:45 die extra les geven. Zo kan Jop op 1 avond 2 groepen bedienen.

Het rooster van de lessen van Jop staat ook in de kalender. Gebruik de zoekfunctie van de kalender en type eenvoudig je eigen stappenniveau in (bijv ‘stap 2’ of ‘Jop’) en je krijgt alle data met tijden. Kun je er niet bij zijn, geef dat dan door aan je trainer.

De trainers

Wij zijn trots op onze actieve en gedreven trainersgroep! Zij dragen de training en zijn mede verantwoordelijk voor de mooie resultaten van onze jeugdspelers. Per groepje hebben we tenminste 2 trainers. Ook hebben wij assistent trainers; jeugdspelers die de opleiding tot KNSB-Schaaktrainer hebben gevolgd, nog volgen of gaan volgen. Per september 2019 zijn de groepen als volgt:

 • Stap 1 (incl opstapje 1/2, 1 extra, 1 mix): Rona, Cees en Marco
 • Stap 2 (incl 2 extra, 2 mix, 2 vooruitdenken): Henk, Mats, Fer
 • Stap 3 (incl 3 extra, 3 mix, 3 vooruitdenken): Ad, Sybe en Jurriaan
 • Stap 4 (incl 4 extra, 4 mix): Frank, Gilian en Ivo
 • Stap 5 (incl 5 extra, 5 mix): Richard, Jop, Edwyn
 • Stap 6 op maat, onder andere door Jop en Edwyn en gasttrainers uit de 1e teams van KC
 • ‘Stap 7’ de beste jeugdspelers van KC: op maat, onder andere door Jop en mentoren

Hoewel wij de stappenmethode (zie ook stappenmethode.nl) hanteren, hechten wij aan het opdoen van veel ervaring en gebruikmaken van de kennis en ervaring van de trainers, coaches en mentoren. Wij bevelen de spelers en hun ouders daarom van harte aan om thuis dagelijks een paar diagrammen (of meer) uit het stappenboek te maken, zodat tijdens de training aandacht kan worden gegeven aan het oefenen en in praktijk toepassen van de lesstof.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close