Nieuw seizoen PRO Chess League met Netherlands Mosquitoes

De PRO Chess League is deze week weer van start gegaan. Dit is een wereldwijde teamcompetitie georganiseerd door chess.com. Inmiddels zijn we aan de vierde editie toe. Het deelnemersveld is onverminderd sterk met onder meer Caruana, Vachier-Lagrave en Grischuk op de deelnemerslijst.

In het nieuwe seizoen zijn de regels veranderd. Waar er in de eerste drie edities een cap zat op de gemiddelde rating gelden er nu geen restricties meer. De competitie bestaat uit 3 poules van 8 deelnemers die een round robin tegen elkaar spelen volgens het 4×4 all-play-all format. De top-4 van elke poule kwalificeert zich voor de knock-outs.

De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door Kennemer Combinatie dat meedoet onder de naam Netherlands Mosquitoes. De Mosquitoes spelen in de voorrondes tegen onder meer een Frans team met naast MVL ook Bacrot en Lagarde en de Polen die o.a. top-GMs Duda en Wojtaszek op kunnen stellen. De Mosquitoes hebben echter al aangetoond niet onder de indruk te zijn van grote namen!

Meer informatie over teams en het speelschema staat op de website van de PRO Chess League. Hieronder het speelschema van de Mosquitoes.

Datum Tijd Tegenstander
Don 9-jan 18:30 Italy Gladiators
Woe 15-jan 19:15 Germany Bears
Don 23-jan 19:15 Poland Hussars
Don 30-jan 18:30 France Roosters
Don 6-feb 18:30 Spain Raptors
Don 13-feb 18:30 Norway Gnomes
Maa 17-feb 17:30 Sweden Wasabis

Net als vorig seizoen zullen de wedstrijden van de Mosquitoes live van commentaar worden voorzien via Twitch.

In de eerste ronde hebben de Mosquitoes helaas met 12,5-3,5 verloren van de Italy Gladiators. Onze mannen moeten nog even warm draaien!
Volgende week is de match tegen onze Oosterburen!!

Blahfa

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close