En de winnaar is …

Het allereerste KC Open Online kende een duidelijke winnaar. Wie anders dan onze voorzitter ElDek himself. Met 6 uit 7 (een nul voor niet opkomen) schudde hij iedereen van zich af. Niet dat het altijd vanzelf gaat. Hij lijkt vooral rustig de druk op te voeren. En dan toeslaan. Tegen uw verslaggever stond hij lange tijd zelfs wat minder, totdat zijn kwaliteits-offer een einde maakte aan enige illusies die ik mogelijk nog had. Dat het niet klopte maakt niet uit. De kracht van zinsbegoocheling.

Ook TimRoosink was ik tegengekomen (ronde 6). Maar nadat Tim verloren had van de voor hem onbekende FerLiest, moest hij in ronde 7 winnen voor een top-positie. Met wit tegen Mark van der Ploeg was een mooie indeling. Ook hier weer rustig de druk opgevoerd, totdat Mark een wel heel onvoorzichtige paardzet deed. Tim tweede.

Alsof de duvel er mee speelde; ook tegen Quint-de-Jong had ik gespeeld. En gewonnen. Een particperende reporter en toernooi-organisator mag natuurlijk niet in de top 3 eindigen, dus kan ik vrede hebben met mijn uiteindelijke plaats in de eindrangschikking. In de laatste ronde speelde Quint tegen broer Mats, en deze partij blijft liever bedekt onder een dikke laag mededogen. Uit ronde 6 is de pot tegen Lukeschoonenwolf. Een fout op zet 25 kostte Luke de partij, al moest Quint nog even een winnende wandelkoning uitvoeren.

Veel partijen worden beslist door opzichtige blunders. In korte partijen is dat niet erg natuurlijk, maar je vraagt je voorzichtig af of ons speelniveau aan het dalen is (of is online schaak toch echt iets anders). Hopelijk kunnen we in de loop van 2021 weer langere partijen spelen aan een echt bord.

De beste wensen voor het nieuwe jaar.

Fer (Liest) Mesman

 

 

Enquete (antwoorden graag naar fmesman@yahoo.com)

  1. Een Zwitsers Toernooi is niet per se geschikt voor online schaak, maar voldeed wel aan een behoefte. Bent u van plan het volgende toernooi (weer) mee te doen?

  2. Is de woensdag een goede avond?

  3. Als we meer ronden spelen, maakt een keer niet meespelen (= automatische 0) niet zo veel uit. Is 7 ronden een mooi aantal, of zou u graag meer ronden willen zien?

  4. Is de informatievoorziening via mail en app voldoende geweest? Wat anders?

  5. Had u meer verslagen willen zien op onze site?

  6. Heeft u nog aanvullende opmerkingen/suggesties/vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close