Chesscool

De moderne jeugdschaakclub

Chesscool is de jeugdafdeling van de Kennemer Combinatie. Op een eigentijdse manier leer je schaken met tal van hulpmiddelen, waardoor leren vanzelfsprekend gaat. Bij Chesscool krijg je schaaktraining en speel je in diverse competities. Ook speel je mee in de regionale en landelijke schaakcompetitie(s) en ga je samen met clubgenoten naar toernooien. Bij Chesscool kun je ook jezelf ontwikkelen tot schaaktrainer en op die manier zakgeld bijverdienen. En er is nog veel en veel meer, dat ontdek je zelf wel als je eenmaal lid bent.

Spelenderwijs leren staat centraal bij Chesscool. Dat houdt in dat je zoveel mogelijk schaakt en door veel te spelen telkens meer leert. We ondersteunen dit met diverse multimedia, zoals schaakvideo’s, interactieve schaakpuzzels, online partijen en zelfs schaken via het internet. En als je dat wilt, kun jij zelf betrokken zijn bij de ontwikkeling van al deze multimedia. Dat alles maakt Chesscool een uiterst moderne jeugdclub waar het fijn vertoeven is.

Haal meer uit jezelf met schaken

Als je schaakt, leer je tegelijkertijd ook een heleboel andere dingen. Door te schaken leer je doelen te stellen en ze te behalen. Door schaken, verkrijg je strategisch inzicht, je kunt veel beter ‘rekenen’ en door schaken kun je veel beter ‘visualiseren’. Bij schaken speel je ‘zelf’ tegen iemand anders, dat betekent dat je ook altijd de oorzaak van winnen of verliezen bij jezelf mag vinden. Hierdoor wordt je mentaal sterk en leer je om telkens overwinningen op jezelf te boeken. Kortom, met schaken haal je veel meer uit jezelf; en wie wil dat nou niet?

Chesscool: De parel van de Kennemer Combinatie

Chesscool is onderdeel van de Kennemer Combinatie, afgekort ‘KC’. Deze combinatie levert een win-win situatie op. Schaaktalenten van Chesscool kunnen onbelemmerd doorgroeien binnen KC. Anderzijds maakt Chesscool graag gebruik van leden van de KC voor haar eigen kader, voor mentorschap van kinderen en om mee te doen in een gezamenlijke competitie op de vrijdagavond.

SchaaKCultuur

Chesscool wil graag organisator zijn van één schaakcultuur binnen de KC en mogelijk ook daarbuiten. Dit betekent dat we ons concentreren op de volgende doelen:

  • Schaakopleiding volgens de stappenmethode voor kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar;
  • Organisatie van en jeugdbegeleiding bij competities en wedstrijden voor jeugdschakers;
  • Ontwikkeling en begeleiding van jeugdig talent naar regionaal en landelijk topniveau;
  • Ontwikkeling van educatieve en onderhoudende multimedia voor de schaaksport;
  • Presentatie van videomateriaal over schaakevenementen en schakers;
  • Organisatie van de KC clubavond, waarin jeugdtalent zich kan meten met volwassen schakers;
  • Organisatie van trainingen door grootmeesters, fidemeesters en/of internationaalmeesters;
  • De organisatie van analyse-avonden en Master Classes
  • Het geven van training door gevorderde Chesscool-talenten aan KC-senioren
  • Een uitgebreide schaakbibliotheek (Nederlands en Engels)

Op deze manier werken mensen die verbonden zijn aan Chesscool dagelijks met elkaar samen in een goed team en met één gezamenlijk doel: een plezierige schaakcultuur waarin plezier, leren en schaken centraal staan.

Ook jij bent welkom!

Wil je graag deelnemen aan onze activiteiten? Ben je gemotiveerd om met ons mee te doen en draag je de schaaksport een warm hart toe? Je bent welkom!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close