Trainers

Ivan Sokolov

GM Ivan Sokolov (1968) werd geboren in Joegoslavië, maar woont inmiddels al 30 jaar in Nederland. Sokolov heeft een rijkgevuld schaakpalmares met onder meer tweede Nederlandse titels individueel, een EK-titel met het Nederlandse team en vele toernooizeges. Hij reikte tot de 12de plaats op de wereldranglijst en versloeg 6 verschillende wereldkampioenen. Ook als trainer heeft hij zijn sporen verdiend. Zo begeleidde hij onder andere Alireza Firouzja en Jorden van Foreest en meerdere nationale teams. Daarnaast is hij een gelauwerd auteur van schaakboeken met meerdere best-sellers op zijn naam waaronder Winning Chess Middlegames en het recent uitgekomen Magnus Carlsen’s Middlegame Evolution. Ook als trainer heeft hij zijn sporen verdiend. Zo was Ivan de coach van team van Oezbekistan dat in 2022 de Olympiade won, ondanks dat ze slechts als 14de waren geplaatst. Ook begeleidde hij onder andere Alireza Firouzja en Jorden van Foreest.

Jop Delemarre

IM Jop Delemarre (1977) reeg in zijn tienerjaren de Nederlandse jeugdtitels aan elkaar. Zo werd hij op 16-jarige leeftijd Nederlands jeugdkampioen t/m 20 met een score van 8,5 uit 9. Ook bij de senioren liet hij zich gelden met de titel Internationaal Meester en diverse (gedeelde) toernooizeges. Sinds 2008 is Jop zich volledig gaan toeleggen op het vak van schaaktrainer en is ook daarin erg succesvol. Hij begeleidde bijvoorbeeld meerdere Nederlands jeugdkampioenen op weg naar hun titel. Jop heeft zijn eigen schaakschool opgericht met de Delemarre Chess Academy. Onlangs heeft Jop voor de Trinidad en Tobago Chess Association seminars gegeven aan schaaktrainers over de stappenmethode.

Merijn van Delft

IM Merijn van Delft (1979) is een schaakduizendpoot. Hij is in de schaakwereld bekend als speler, trainer, coach, auteur en organisator. Zijn belangrijkste wapenfeiten als speler zijn de Nederlandse titel t/m 16, zijn IM-titel en een behaalde GM-norm. Voor Chessbase verzorgt Merijn al jarenlang een wekelijkse online rubriek. Als organisator is hij onder meer de drijvende kracht achter de schaakweek. Merijn heeft een master behaald in Sociale Psychologie en heeft 25 jaar ervaring als trainer.

Nico Zwirs

IM Nico Zwirs (1994) zegde twee jaar geleden zijn baan met als grote doel om de Grootmeestertitel te behalen. Inmiddels heeft hij al twee van de benodigde drie normen binnen gehaald en is zodoende hard op weg om zijn droom te verwezenlijken. Onderweg werd hij ook nog eens gedeeld eerste bij het internationale toernooi in Capelle la Grande. Nico combineert zijn schaakaspiraties met het trainerschap. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring als coach en begeleidde meerdere jeugdtoppers. Daarnaast bracht hij meerdere schaak-DVDs uit bij Chessbase, onder meer over het Siciliaans. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close