Trainers

David Klein

GM David Klein (1993) is een van de sterkste schakers van Kennemer Combinatie. Hij behaalde diverse successen bij KC zoals het winnen van de landstitel in 2017. Zijn grootmeestertitel behaalde hij in 2013 door de derde en beslissende norm te veroveren bij het BDO Chess Tournament in Haarlem. Inmiddels staat zijn eigen schaakcarriere op een lager pitje en legt hij zich steeds meer toe op het trainersvak. Zo geeft hij training aan de eerste twee teams van Kennemer Combinatie en begeleidt hij meerdere schakers individueel.

Jop Delemarre

IM Jop Delemarre (1977) reeg in zijn tienerjaren de Nederlandse jeugdtitels aan elkaar. Zo werd hij op 16-jarige leeftijd Nederlands jeugdkampioen t/m 20 met een score van 8,5 uit 9. Ook bij de senioren liet hij zich gelden met de titel Internationaal Meester en diverse (gedeelde) toernooizeges. Sinds 2008 is Jop zich volledig gaan toeleggen op het vak van schaaktrainer en is ook daarin erg succesvol. Hij begeleidde bijvoorbeeld meerdere Nederlands jeugdkampioenen op weg naar hun titel. Jop heeft zijn eigen schaakschool opgericht met de Delemarre Chess Academy. Onlangs heeft Jop voor de Trinidad en Tobago Chess Association seminars gegeven aan schaaktrainers over de stappenmethode.

Merijn van Delft

IM Merijn van Delft (1979) is een schaakduizendpoot. Hij is in de schaakwereld bekend als speler, trainer, coach, auteur en organisator. Zijn belangrijkste wapenfeiten als speler zijn de Nederlandse titel t/m 16, zijn IM-titel en een behaalde GM-norm. Voor Chessbase verzorgt Merijn al jarenlang een wekelijkse online rubriek. Als organisator is hij onder meer de drijvende kracht achter de schaakweek. Merijn heeft een master behaald in Sociale Psychologie en heeft 25 jaar ervaring als trainer.

Nico Zwirs

IM Nico Zwirs (1994) zegde twee jaar geleden zijn baan met als grote doel om de Grootmeestertitel te behalen. Inmiddels heeft hij al twee van de benodigde drie normen binnen gehaald en is zodoende hard op weg om zijn droom te verwezenlijken. Onderweg werd hij ook nog eens gedeeld eerste bij het internationale toernooi in Capelle la Grande. Nico combineert zijn schaakaspiraties met het trainerschap. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring als coach en begeleidde meerdere jeugdtoppers. Daarnaast bracht hij meerdere schaak-DVDs uit bij Chessbase, onder meer over het Siciliaans. 

 

Herman Grooten

IM Herman Grooten is een legende in de Nederlandse schaakwereld. Er is bijna geen grootmeester of meester onder de 40 in Nederland die niet training heeft gehad van Herman. Naast zijn werk als coach is hij ook bekend van zijn boeken zoals “Chess Strategy for Club Players” en “Begrijp wat u doet”. Herman heeft ook al vele trainingen gegeven namens de KNSB om schaaktrainers op te leiden. Naast zijn kennis over het spel zit hij ook vol met verhalen en anakdotes waar hij je uren mee kan vermaken.

 

Robin Duson

Robin Duson is momenteel een van de sterkste schaaksters van Nederland. Op het afgelopen vrouwen NK werd zij derde van Nederland. In haar jeugd is ze meerdere malen Nederlands kampioen bij de meisjes geweest en deed ze daarom ook regelmatig mee bij de mannen.  Naast de vele toernooien die zij speelt is ze ook erg actief als schaaktrainer. Als een van de trainers van het Buurtschaak is ze vaak op Haarlemse basisscholen te vinden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close