KC domineert C+D teamkampioenschap NHSB

Jack Schoonenwolf, Quint de Jong, Stefan van der Duijs, Amelia Jonkman

In navolging van het E team wisten ook het C en D team zich te plaatsen voor het NK viertallen. Bij het E team kon men nog spreken van een verassing. Bij de C en D teams lag de lat echter hoog en op oorlogssterkte toog men richting Zwaag waar net als vorig jaar het door met veel enthousiasme georganisserde toernooi om het Noord Hollands kampioenschap voor C en D teams  werd gehouden. Slechts vier teams streden om de titel bij de C teams (één team meer dan vorige editie). Het deelnemersveld bij de D teams bestond net als vorig jaar uit 11 teams. Kennemer Combinatie was in deze categorie met drie teams vertegenwoordigd, eentje minder dan vorig jaar, maar Hoofddorp maakte de elf weer vol. Het succesvolle vierde team van vorig jaar werd dit jaar het tweede team en het derde team bestond uit onervaren jonge spelers die vooral ervaring in het wedstrijdschaak kwamen opdoen. Dat lukte aardig want na drie ronden stond het derde team mooi op de gedeelde tweede plaats. Dan wordt er in het verdere verloop van het toernooi natuurlijk tegen de ervaren jongens en meisjes geschaakt en dan blijkt ervaring toch een belangrijke factor te zijn en dat het moeite kost om het niveau bij te benen met een voorlaatste plaats in de eindrangschikking als gevolg. Samuel Wilms, Xero van Dijk, Luuk de Ruijter en Tygo Faas zijn weer een ervaring rijker en zullen bij het volgende kampioenschap ongetwijfeld weer van de partij zijn want vooral in de strijd tegen het eerste team van KC hebben zij zich van hun beste kant laten zien. 

Laurens Terwee, Chris Martherus, Sophia Jonkman, Liam Rooijakkers

Bij het tweede team, dat bestond uit Sophia Jonkman, Laurens Terwee, Chris Martherus en Liam Rooijakkers waren de verwachtingen hoog. Als vierde team, dat bestond uit F, G en H pupillen in de vorige editie en eindigend op een gedeelde derde plaats, mocht het team nu als D2 team een poging doen om een ticket veilig te stellen voor het NK. Dat leek na de eerste ronde al een lastige opgave. Tegen Krommenie, met de net als bij het E kampioenschap de broers Geldof in hun gelederen werd gelijk een nederlaag geleden en ook de rest van het toernooi verliep stroef. Uiteindelijk zat er met een zesde plaats niet meer in. Wel mocht het team de beker voor het beste reserveteam mee naar huis nemen. Maar aangezien zij het enige tweede team waren, was deze beker voor aanvang van het toernooi al gereserveerd.  

Het eerste D team ging ook dit keer weer op bordpunten jacht. Met Quint de Jong, Amelia Jonkman, Jack Schoonenwolf en Stefan van der Duijs werd dan ook niets aan het toeval overgelaten. Drie van de vier spelers scoorden hier 7 uit 7. De favorietenrol meer dan waargemaakt.

Ivo Andringa, Juriaan Boeren, Shrey Jaitly, Mats de Jong

Die favorietenrol was er ook voor het C team. Met niemand minder dan Shrey Jaitly, Juriaan Boeren, Mats de Jong en Ivo Andringa zat zo’n beetje de top van Noord Holland in één team gepakt en liet men er geen twijfel over bestaan waar de beker na afloop van het toernooi naar toe zou gaan. Alle wedstrijden werden door dit team gewonnen. In deze categorie mogen net als in de D categorie twee teams worden afgevaardigd voor het NK viertallen. Caïssa-Eenhoorn zal voor Noord Holland KC vergezellen op dat NK.

Gert Rooijakkers
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close