Grandprix Schagen druk bezet (door KC)

Prijswinnaars KC: Timo Kaptein, Daan Heus en Loek Frenaij

Timo Kapitein, Daan Heus, Quinten Kapitein, Loek Freneij

Met maar liefst 20 deelnemers van Kennemer Combinatie ging het zondag 31 maart richting Schagen voor alweer de negende Grand Prix van de NHSB dit seizoen. Toch was de algehele bezetting nogal mager, er waren ondanks de grote opkomst van de KC’ers slechts negen groepen. Er waren echter ook flink wat spelers die er voor kozen om de Super GP te spelen die gelijktijdig met de gewone Grand Prix werd gehouden. Voor de gewone Grand Prix hadden zich 12 spelers van KC ingeschreven en voor de Super Grand Prix, waar in viertallen wordt gespeeld, ook nog eens 8 spelers. De organisatie had goed zijn best gedaan om alle spelers van KC goed in te delen, in alle groepen was een KC speler te vinden en zo kon de jacht op de felbegeerde bekers worden geopend. Leuk om te zien dat naast de vaste toernooitijgers ook vele debutanten te vinden waren. Deze debutanten waren bovendien ook nog een goed op dreef. Want waar anders de toernooitijgers met grote regelmaat hun bekerverzameling flink aanvullen, was het dit keer de beurt aan de debutanten om de eer van de club hoog te houden. Zo grepen de vaste waarden Luke, Stefan (beide Groep 1 debuut!), Liam en Samuel, die op bijna alle editie’s te vinden zijn dit keer allemaal naast de prijzen. De nieuwkomers waren beter op dreef. Timo Kapitein legde beslag op de derde plaats in groep 7 en won op zijn allereerste grand prix gelijk zijn eerste beker. Voor Daan was het eigenlijk al zijn tweede Grand Prix en ging ook hier met een tweede plaats in groep 5 met een beker naar huis. In groep 8 zag Loek zijn enthiousiasme beloond met een eerste plaats. Mooi resultaat van deze jonge debutant!

De super GP leverde ondanks 8 deelnemers helaas geen toernooiwinnaars op. Twee tweede plaatsen voor Jack Schoonenwolf en Ivo Andringa was het hoogst haalbare.

Een paar weken geleden schaken geleerd en nu al bijna in de prijzen. Vier punten was net nietgenoeg voor een derde plaats voor Thijn den Butter in groep 9.

Gert Rooijakkers

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close