Padad wint meneer Ad toernooi

Ad Gorissen, ook bekend als Padad heeft samen met zijn dochter Susan het “meneer Ad toernooi” op zijn naam geschreven. 3 maanden terug gaf Ad Gorissen na 22 jaar jeugdleider te zijn geweest bij VHS en KC-Chesscool aan te stoppen als schaakorganisator. Dit om meer tijd voor zijn familie te hebben en weer zelf actief te gaan schaken. Deze focus betaalde zich zondag 8 september gelijk uit. Ad Gorissen had een wildcard gekregen om in de top vierkamp van het Hands&Brains te mogen spelen en maakte dit gelijk waar. Met een 100% score schreef hij voor het eerst in zijn carrière een toernooi op zijn naam.

KC zette vrijdag 6 september tijdens de jaarvergadering 2 jeugdleiders in het zonnetje. Zowel Henk Roosink als Ad Gorissen die zich jaren lang als de Haarlemse schaak-tandem  inzette voor de jeugd werden benoemd tot erelid. Organisatorisch gaat Henk nog even door en kreeg Ad voor zijn afscheid een cadeau van KC in de vorm van het “Meneer Ad toernooi”

80 schakers, familie en bekenden stonden zondag klaar. Ze haalde de verbaasde Ad binnen met een mooi “Adje voor de sfeer” Lied. In een prachtige ambiance bonden vervolgens 64 schakers met elkaar de strijd aan in een  Hand&brains toernooi, waarbij in duo’s gespeeld wordt. De Meneer Ad petje op-petje-af quiz werd gewonnen door zoon Mark Gorissen die 80 medespelers wist te verslaan in 10 moeilijke vragen. Daarnaast was er een mooie voordracht van Hugo Gorissen over hoe mooi de vader-zoon band kan zijn in het schaken. Henk Roosink dook in het verleden door o.a. het schoolschaak, Vlissingen en Hengelo te belichten. De dag werd afgesloten door oud-voorzitter Jan Kouwenhoven.

Via de onderstaande link zijn 2 video’s en foto’s van deze mooie dag te downloaden.

https://flickr.com/photos/184374341@N08/sets/72157710753768937

FM Rini

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close