KC Pupillen verrassen op NHSB E-Team Kampioenschap

2020-03-01 17.15.01

Kampioen!

Loek Frenaij, Frederieke Regterschot, Liam Rooijakkers, Alexander Regterschot

Spreken we bij de E-categorie eigenlijk niet meer over pupillen, maar over E-Jeugd, toch waren het de pupillen die op het E-Team kampioenschap van de NHSB voor een daverende verrassing hebben gezorgd. Zonder één speler uit de E-categorie wist het team van Kennemmer Combinatie de titel in de wacht te slepen. Het team bestond uit drie F pupillen: Frederieke Regterschot, Liam Rooijakkers, Loek Frenaij en één speler uit de H-categorie, de zesjarige Alexander Regterschot. KC kon dit jaar zelfs een tweede team op de been brengen. De broers Quinten en Timo Kapitein en nieuwkomers Kushal Agarwal en Tanjuj Maheshkumar wisten dat ze een zware middag gingen krijgen maar eindigde zeker niet onverdienstelijk op een zesde plek in de eindrangschikking.

Op het allerlaatste moment moest worden uitgeweken naar Krommenie. De locatie in Zaandam was door een stroomstoring niet beschikbaar. Dit leverde geen problemen op. Alle acht deelnemende teams waren compleet. HWP leverde maar liefst drie teams. Krommenie, nu als thuis spelend team wilde zich ook mengen in de strijd om de NK tickets en maakte samen met Het Witte Paard uit Zaanstad en nieuwkomer Hoofddorp het veld compleet.

Om tactische uitslagen aan het eind van het toernooi te vermijden werden in de eerste ronde de teams van KC en HWP aan elkaar gekoppeld. KC E1 liet in de eerste ronde gelijk weten gekomen te zijn om de grote jongens het eens flink lastig te maken, 4 – 0 tegen het tweede team van KC. Terwijl HWP tegen hun eigen tweede team meteen tegen duur puntverlies aanliep 2 – 2. Misschien toch geen toeval want ook onze E1 kwam tegen het tweede van HWP niet verder dan een gelijkspel.

De spanning werd gedurende het toernooi flink opgevoerd. Onze E1 moest het in de vijfde ronde opnemen tegen Krommenie dat met vier ruime overwinningen aan de leiding ging. Tegen onze E1 waren ze echter bij lange na niet opgewassen. Liam wist Max Geldof op remise te houden en de resterende partijen werden gewonnen. Aangezien er drie NK tickets te vergeven waren was het eerste doel nu al bijna veilig gesteld. Ook HWP 1 deed verder zijn plicht en gingen samen met KC 1 aan de leiding. De grote confrontatie in de zesde ronde zou de beslissing kunnen brengen. Maar het liep anders.

Een goede voorbereiding is het halve werk moet Liam gedacht hebben tegen HWP in de zesde ronde. Waar hij op het PK E tegen Cas Smets na de partij er achter kwam in de opening twee zetten verwisseld te hebben en tegen een dure nederlaag aanliep, paste hij nu wel de juiste volgorde toe nadat dezelfde opening op het bord kwam. Het leverde hem de gewenste scherpe stelling en openingsvoordeel op die hij nooit meer uit handen gaf. Het team stond inmiddels met 2 – 1 achter, want Alexander kon het niet bolwerken tegen de ervaren Floris Witlox (die bovendien topscoorder van het toernooi werd met een magistrale 7 uit 7 op bord 2) en ook Loek moest zijn meerdere erkennen in Ezra Ormsby. Frederieke wist ook een mooie overwinning te boeken tegen de eveneens ervaren Pedro Gomes. Een fraai gelijkspel dus tegen de torenhoge favoriet en de stijd om de titel nog steeds niet beslist. Nu ging HWP met een half bordpunt meer aan de leiding. Maar in de laatste ronde moesten zij nog tegen Krommenie en KC 1 moest het in de laatste ronde opnemen tegen hekkensluiter HWP 3. Hoewel het natuurlijk bloedstollend spannend was, bleek daar bij onze pupillen niets van te merken. De tegenstander rolde het derde team van HWP met 4 – 0 op. HWP 1 had het lastiger want een 4 – 0 overwinning tegen Krommenie met de sterke Max Geldof op bord 1 zat er niet in. Max won en had dus ook deel in het succes van onze E1. Met evenveel matchpunten maar een half bordpunt meer dan HWP 1 was het kampioenschap voor Kennemer Combinatie E1 een feit. Alle vier de spelers hadden een groot aandeel in het binnenslepen van de titel wat blijkt uit de uitstekende individuele scores van alle spelers: Liam 6,5 uit 7, Frederieke 6 uit 7 en Loek en Alexander beide 5 uit 7. Wederom een sterke teamprestatie van onze jongste jeugdtoppers. Topscoorder in het tweede team werd Kushal Agarwal.

Naast HWP en Kennemer Combinatie zal dit jaar Krommenie, dat derde werd in het eindklassement, de NHSB vertegenwoordigen op het NK E-Teams dat net als vorig jaar in september in Rotterdam zal plaats vinden.

2020-03-01 17.01.01

Ook de E2 kwam in Krommenie goed voor de dag
Kushal Agarwal, Timo Kapitein, Tanjuj Maheshkumar en Quinten Kapitein
2020-03-01 16.25.52
E1 vol vertrouwen in slag met HWP E1

2020-03-01 17.16.45

Team E1 en E2

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close