E-Team op weg naar de top

Zaterdag 3 oktober vonden de halve finales van het Nederlands teamkampioenschap voor de E jeugd plaats. Vier poules van 8 teams gingen bepalen welke teams doorgingen naar de finale op 14 november in Almelo. Twee poules van 8 teams speelden in Rotterdam en twee poules van 8 teams hadden zich gekwalificeerd voor de andere halve finale in Almelo, waarbij vanuit iedere poule de beste 4 zich dan weer kwalificeren voor de grote finale ook in Almelo. Het team E1 van Kennemer Combinatie zou zijn krachten gaan meten in Rotterdam voor een felbegeerd ticket naar Almelo.

Tijdens de voorkwalificatie, het Noord Holland Kampioenschap voor E Teams was het nog een klein wonder dat de halve finales werden bereikt. Een piepjong team ging in Krommenie verrassend met de titel aan de haal. Sindsdien wist het team zich te versterken met pupillen topper Max Geldof (o.a. pupillen kampioen NHSB H-jeugd en NHSB kampioen E jeugd als F pupil). Max mocht meteen als kopman fungeren op het eerste bord. De rest van het team bestaande uit Liam Rooijakkers, Frederieke en Alexander Regterschot bleef hetzelfde. Helaas mochten er naar de halve finales geen reservespelers mee door de verscherpte corona maatregelen. Van verrassing tijdens een regionaal kampioenschap dus, naar favoriet in de halve finales. Zo snel kan het gaan met deze pupillen.

De sfeer zat er zaterdag meteen goed in. Reikhalzend werd al uitgekeken naar deze happening dat op het allerlaatste moment ondanks de laatste corona perikelen toch nog doorgang kon vinden en dus ging het team vol goede moed op weg naar Rotterdam. Vanaf de eerste ronde, waar het op papier sterkste team Klimop uit Capelle a/d IJssel meteen aan de kant werd gezet, tot de laatste ronde, een 4 – 0 overwinning tegen het Leidse LSG, werd deze halve finale gedomineerd door de KC pupillen. Er hoefde slechts maar één onfortuinlijk gelijkspel te worden toegestaan tegen Voorschoten.

 

Waar Max en Liam ondanks hun jeugdige leeftijd al doorgewinterde toernooischakers zijn en al regelmatig op het hoogtste podium zijn te vinden, was het voor de net zevenjarige Alexander een extra spannende happening. Hier en daar werden dan ook wat punten kado gedaan. Dit werd dan weer ruimschoots gecompenseerd door zus Frederieke. Die leek haar vorm van het onlangs gehouden NK-E individueel (mooie vierde plaats), mee te hebben genomen naar Rotterdam. Op bord vier werden alle tegenstanders binnen no time van het bord gemept. In zes van haar zeven partijen was de klus binnen tien minuten geklaard. Op de jeugdavond op vrijdag hebben de grote C jongens ook al hun handen vol aan Frederieke, dus helemaal onverwacht was het niet. Max en Liam hielden zich op bord één en twee met beide een solide 5 uit 7 de sterkste spelers van de concurrende teams van het lijf en zo was een prima teamprestatie het resultaat. Verdiend eerste in de halve finale poule. De mooie scores worden meegenomen en tellen mee in de grote finale in Almelo waar dan 16 teams gaan uitmaken welk team kampioen van Nederland wordt. Het resultaat van afgelopen zaterdag smaakt in ieder geval naar meer. De twee poules die de andere halve finale in Almelo speelden, lijken afgezien van twee of drie topteams, op papier zwakker dan het deelnemersveld in Rotterdam. De teams die vanuit Rotterdam meegaan naar de halve finale kunnen niet meer worden getroffen in de finale. Zo is er dus alles mogelijk voor ook een hoge klassering in de grote finale. Een mooie uitdaging om zich te meten met de absolute top van Nederland.

De overwinning is binnen!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close