KC Open Online, 1e ronde

Eindelijk weer schaken! Woensdagavond 28 oktober ging de eerste ronde eraf ons nieuwste toernooi:  het KC Open Online. 7 rondes Zwitsers, elke avond één kraker. Weliswaar van thuis, dus de hapjes en drankjes van Ina worden node gemist, maar zo’n virtuele clubavond is beter dan niets.

In ronde 1 gelijk een aantal mooie affiches. Lennart, als eerste geplaatst, won van Sybe in een Siciliaanse partij, waarbij de zwarte activiteit vakkundig getemd werd. Op bord 2 had ondergetekende het met zwart zwaar tegen Gerard, en hoe het ging ziet u hier – commentaar bij de partij is van ondergetekende.

Op bord 3 had het lot al gelijk 2 favorieten aan elkaar gekoppeld. Gilian nam het met wit op tegen Daan en het werd een strijd van structuur tegen activiteit. Speelt u hier na wat er gebeurde – commentaar bij de partij is van schrijver dezes.

Voor de volledige uitslagen en stand verwijs ik u naar https://lichess.org/swiss/WR7840D1

U kunt het toernooi elke woensdagavond live volgen via deze link. Daar zijn ook alle partijen tot nu na te spelen. Er was immers het nodige hak- en smijtwerk, waaronder een romantische veegpartij van eeuwig talent Tim Roosink, die als een 19-eeuwse houwdegen de tegenstanders te lijf gaat.

En heeft u de eerste ronde onverhoopt gemist, maar wilt u toch nog meedoen? Meld u zich dan aan via de site (klik hier om aan te melden via de groene button ‘ik doe mee’). En met een bye in ronde 1 kunt u alsnog instromen in de KC Open Online. Een aanrader, want er wachten ons nog hete avondjes.

Pieter Roggeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close