KC jeugd 2e op NK Schoolschaak!

Op donderdag 21 januari 2021 vond de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak. Met een bijzondere bijdrage van onze KC-jeugd!

Op het NK namen schaakteams van middelbare scholen (leerjaren 1 t/m 6) het tegen elkaar op. En eindigde College Hageveld uit Heemstede op de 2e plaats. Behalve dat dat een prachtige prestatie is van de schakers en voor de school, is het ook een beetje een feestje van KC, want..

Het team van Hageveld bestond uit louter KC-spelers! In de kwalificatieronden stelden Ivo Andringa, Jurriaan Boeren, Stefan van der Duijs, Shrey Jaitly en Mats en Quint de Jong een finaleplaats veilig. In de finale konden maar 4 spelers meedoen per team, helaas, maar wat een luxe dat er zo een mooi team klaar kon staan voor de spannende finale. De eerste plaats zat er niet in, al werd er wel gewonnen van de latere winnaars. Dat is toch wel weer lekker.

Het team dat de finale speelde, Ivo, Mats, Shrey en Quint, zorgden voor een eervolle de 2e plaats. College Hageveld zal supertrots zijn. En wij niet minder!

Team Hageveld, van harte gefelicteerd met deze knappe prestatie!

KC Jeugdcommissie

Meer weten? klik hier voor het artikel van de schaakbond. Of bekijk de uitslagen via netstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close