KC Open Online 2021

Een mooie openingsronde van ons eigen online toernooi. Volgende week vast nog wat meer deelnemers (je stroomt dan in met een halfje voor de bye); niet iedereen had een avondje vrij. Na wat zwoegen had ik eindelijk vis Luke op het droge, en kon ik nog genieten van de laaste twee partijen. De verrassing zat bij beide potjes op het eind (winst voor Stefan; remise voor Jurriaan/Sybe).

Roberdinho won van Mats. Een soepele overwinning vanuit de opening. Een paar kleine foutjes, een paar pionnen weg. Ervaring is ook wat waard.

Michiel won van de ook al ervaren Frank Sala. Maar niet soepel. Hij blunderde in het middenspel met exf6 waarna Frank ook blunderde, ook met exf6 nota bene (waar Pxd3+ een stuk won). Een ware rollercoaster.

Fer mocht dus tegen Luke. Albins tegengambiet is een van de geheime wapens van Fer, en met h3 liet wit een snel Dh4+ toe. Dat kon de witte stelling niet aan.

Michiel Kroon is een nieuw online lid aangebracht door broers Quint & Mats. In ronde 1 tegen Quint; dan heb je dat maar vast gehad. Na wat ongebruikelijke zetten in het Konings-Indisch (de witte koning hoort geen rondjes te draaien in het midden) won Quint nog wel terecht.

Stefan won van Jacco, maar niet nadat zijn witte koningsvleugel aan gort werd geslagen. Jacco stond goed, gewonnen zelfs; en “dwong” toen Stefan een damezet te doen, overziend dat Da7 ondekbaar mat was. Op enig moment Kb8 was voldoende geweest het voordeel vast te houden.

De laatste winstpartij was van Jack op Laurens. Wit had zeker mogelijkheden, maar moest dan wel Dxg3 doen en niet fxg3. Het idee was goed (open f-lijn), maar het liet nochthans een dubbele aanval toe.

Voor een waar spektakel en een schitterend slot zorgden Sybe en Jurriaan. Wit leek ge-h-lijnd te worden, maar hield het net droog. In een vrijwel gelijke stand offerde Jurriaan al zijn lichte stukken, en hoewel Sybe twee (!) torens meer had kon hij eeuwig schaak niet meer ontwijken. Een 10 voor moed.

Uitslagen en partijen op: https://lichess.org/swiss/S6kErbPT

Fer Mesman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close