NHSB Topklasse: gevalletje déjà vu?

Het is lang stil geweest omtrent de NHSB Topklasse. Al bijna drie maanden worden we verhinderd de competitie voort te zetten en twee wedstrijden moesten worden doorgeschoven naar het einde van het seizoen. Maar genoeg over de vertragingen! Onze tegenstander van deze vrijdagavond is Chess Society Zandvoort. Momenteel vierde in het klassement dus oppassen geblazen.

Laten we beginnen met het eerste punt voor KC dat nog voor de partij begon binnen bleek te zijn. Zandvoort kwam met maar zeven spelers naar Haarlem dus Esper had het niet bepaald moeilijk. Jammer dat hij niet kon spelen, want hij verheugde zich er al de hele week op met wit te mogen spelen.

Op bord zes speelde Hicham een zeer overtuigend potje. Al zijn pionnen bleef hij maar doorschuiven alsof hij aan het sjoelen was en na een vrijpion op de zevende rij te krijgen zag zijn tegenstander geen kansen meer.

Over sjoelen gesproken, dat doet me denken aan Gilian. Ook Gilian wist ruimtevoordeel te bemachtigen door zijn pionnen door te blijven schuiven en hij maakte het toen keurig af met een sterke koningsaanval.

Op bord drie maakte Jan Bakker zijn herintrede in de Topklasse. Hij ontbrak aan het begin van het seizoen maar speelde vrijdagavond weer een goede sterke pot. Moge dit een voorbode zijn voor zijn vorm de rest van het seizoen.

Op het kopbord speelde onze vertrouwde Daan. Ik denk dat de verantwoordelijkheid als kopman van het team Daan heeft gemotiveerd want hij wist zijn eerste (hele) punt van het seizoen te scoren! (Ook al was het niet helemaal vlekkeloos)

Op bord vijf speelde Peter als invaller voor Pieter. De mentor die invalt in voor de leerling, die hoor je niet zo vaak. Toen ik ging kijken leek het eventjes spannend te worden toen Peters loper wat weinig vluchtvelden had, maar zijn zorgen werden gauw weggenomen en het puntje was binnen.

Op het achtste bord liet Gerard ons nog eventjes schrikken door tien minuutjes vertraagd te zijn. Niet meer doen, ik ben nog te jong voor grijze haren! Maar al was hij wat laat, zijn koningsaanval was ruim op tijd.

Ik tel inmiddels zeven puntjes, met de grote vraag die overblijft, is die perfecte 8-0 dan binnen? Tot mijn grote spijt werd ik tot remise gehouden om er 7.5 – 0.5 van te maken. De tweede alweer van dit seizoen. Maar geen zorgen, meer kansen zullen zich nog voordoen!

Voor de huidige stand en de volledige uitslag van de wedstrijd, volg de link hieronder:

https://www.nhsb.nl/competitie/wedstrijden/15898

Vlad Omota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close