KC3 verliest in de omschakeling (KC 3 – Caïssa 3 3-5)

KC3 bevindt zich dit seizoen in de kelder van de derde klasse. Om in eredivisietermen te spreken, we zijn nog net geen NAC, maar een vergelijking met FC Emmen is aardig van toepassing.
Zaterdag 13 april moest minimaal een punt worden behaald om de degradatiezone te verlaten. Helaas wilde Caissa 3 niet meewerken en werden we in de omschakeling naar een nederlaag gespeeld.
Na een vreedzaam begin met solide remises van Pieter, Hicham en Vlad, begon het er rooskleurig uit te zien voor KC3. Edward (5) had een mooie stelling met pluspion en aanvalskansen. Ron (4) leek na een stukoffer een kansrijke aanval in handen te hebben tegen Günther Ballon. Aan het laatste bord stond Gerard er het best voor, met loperpaar en vrijpion in een eindspel leek de winst een kwestie van tijd. Maar onze pensionado is hopeloos uit vorm dit seizoen, dus het punt werd nog niet geteld. Hugo had een stelling op zijn Hugo’s tegen Salomons – genoeg rommelkansen. Alleen Peter stond verloren met een stuk minder zonder een spoor van compensatie.
Op het kritieke moment kwam Woch binnen. Gewoonlijk geeft de verschijning van onze goeroe en leidsman het team vleugels, maar zijn charisma kan ook afleiden. In ieder geval gaf Ron pardoes een kwaliteit weg en kon direct de vlag strijken. Dit malheur kantelde de wedstrijd. Gerard wist zijn partij geraffineerd in winst om te zetten, maar Edward kon het niet afmaken tegen de taaie Riemens. Daardoor kwam de druk bij Hugo op het eerste bord te liggen om een onduidelijke, waarschijnlijk gelijke stelling te winnen. Onze kopman forceerde te veel en verloor. Toch klasse om tot het gaatje te willen gaan.
Het positieve nieuws vandaag was, dat onze staartborden weer eens de overhand hadden. Ook de overwinning van Gerard geeft genoegen. Helaas werden deze wapenfeiten ruimschoots in negatieve zin gecompenseerd aan de kopborden. Dit betekent dat we het op 11 mei moeten laten zien bij Caïssa in Hoorn. Een gelijkspel is voldoende om ons te handhaven in deze klasse. We gaan volle bak.

Kennemer Combinatie 3 Caissa 3
Gorissen, H. (Hugo) 2071 Salomons, H.R. (Rik) 2087 z-w 0 – 1
Pijpers, P.J. (Peter) 2006 Spiler, A.M.L. (Angelo) 2042 w-z 0 – 1
Boulahfa, H. (Hicham) 2067 Bottema, M. (Martin) 2076 z-w ½ – ½
Wezel van, R. (Ron) 2040 Ballon, G.J. (Günther) 2100 w-z 0 – 1
Scholtens, E.P. (Edward) 1934 Riemens, A. (Albert) 1925 z-w ½ – ½
Kroon, P.G. (Pieter) 2006 Weide van der, P. (Piet) 2040 w-z ½ – ½
Omota, V. (Vlad) 1896 Visser, C. (Cees) 2006 z-w ½ – ½
Snijders, G.J. (Gerard) 1905 Ommeren van, J. (Jos) 1991 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1991 Gemiddelde Rating: 2033 3-5
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close