KC2 vat koe niet bij Hoorn

Dat zou mooi geweest zijn, om het seizoen tegen Caissa Eenhoorn met een smakelijke overwinning te beginnen. Het had zeker gekund, maar het niveau was uiteindelijk te laag.

Om te beginnen het goede nieuws, de jeugd heeft de toekomst. De jongste kabouter won door een FM keihard te counteren, de tussenkabouter won gewoon aan bord 1 en de oudste kabouter offerde achteloos a tempo een stuk; het was niet geheel correct maar het werkte.

De rest was minder. Maar laten we niet vergeten dat debutant Juan Quattordio Peter Doggers keurig op remise hield. Van deze sympathieke Argentijn gaan we nog veel horen. En Ome Jan die een lastig eindspelletje keepte. Ok dan.

Nou de beker moet dan maar leeg. Wat te denken van onze AM Hicham? Die meende buiten de theorie te moeten blijven. Heb ik begrip voor. Komt in de beste families voor. Maar dan een positionele beginnersfout op zet 5 gevolgd door serie nutteloze damezetten. Om vervolgens op zet 14 binnen het uur je dame te verliezen met alle stukken op de onderste rij? Pijn in de ogen.

Ook pijn in de ogen bij DiV. Die kon tenminste nog wel betogen dat hij zijn tegenstrever eerst geheel geveegd had. Hij kon kiezen uit een pluspion zonder enige compensatie, maar besloot maar het halve bord te pakken. Uiteindelijk een toren en een stuk meer. Daarvoor wel zijn koning in het vrije veld en een sloot pionnen, maar dat was een kwestie van een paar nauwkeurige zetten. Oeps dus geen zetten die stukken met schaak weggeven.

Dan Rini, normaal de rots zelve, die liet zich nar een goed begin verrassend foppen met een kleine combinatie die toch niet heel diep was.

Bij Pijpnaldo was het ook al huilen. Die kon zich in opkomende tijdnood niet bedwingen om een kwaliteit te offeren (onnodig) maar het faalde na een scherp maar niet al te ingewikkeld countertje.

De vijfde nul kan ik wel mee leven, want Robnaldo moest forceren in een remisestelling, maar dat ging echt niet. En zo kan het dat de Duijnsuperhelden van vorig jaar plotseling dit seizoen als de schlemielen begonnen.

Hulde aan Tyro en Gilian die sterke tegenstanders bedwongen met mannelijk schaak. Cook deed zijn duit in het zakje in een lastige maar vrij correcte partij, dat mag ook wel in de krant haha.

Het meest narrig was ik toch van de verzameling hele en halve smoesjes om niet mee te gaan eten. Jongens eten is verplicht bij KC2 tenzij van tevoren schriftelijk in tweevoud toestemming is gevraagd aan de Cook. Anders eindig je als de bard Kakofonix, terwijl wij de everzwijnen nuttigen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close