KC 1 soepeltjes langs En Passant

 

Wat een heerlijk dagje hebben we gister met het eerste van KC in de Meesterklasse beleefd. Ondanks het missen van Loek en Jorden door de Bundesliga en de afmelding van Lennart doordat hij ziek is geworden, wisten we met 5,5-4,5 te winnen van het sterke En Passant!! De sfeer was erg goed en het eten achteraf erg gezellig!! De harde kern stond om 3 uur snachts nog in de discotheek na te dansen! Hieronder een verslagje van alle partijen die gespeeld zijn:

Quinten (bord 1, remise):
Het is nooit makkelijk om tegen een grootmeester te spelen en al helemaal niet als het de kersverse Nederlands kampioen schaken Lucas van Foreest is. Quinten leek niet goed uit de opening te komen en moest altijd rekening houden met een gevaarlijke vrijpion. Gelukkig bracht zijn activiteit genoeg tegenkansen waardoor hij kon ontsnappen met een eeuwig schaakje.

Liam (bord 2, gewonnen):
Liam speelde een opening die hij beter kende dan zijn tegenstander GM Nijboer. Een koningsaanval volgde waar het benodigde materiaal werd gewonnen. Liam voelde zich niet lekker maar wist desondanks toch een puntje te drukken. Klasse!! Fijn ook dat Liam blijft spelen, ondanks zijn eindexamenjaar!

Wouter (bord 3, remise):
Tegen Bosboom kan je altijd verliezen. Dat heeft de man wel bewezen toen hij een aantal jaar terug wist te winnen van wereldkampioen Garry Kasparov!! Maargoed, het was natuurlijk wel een snelschaakpotje en laten wij nou ook een grootmeester in huis hebben die dat kan. Want kent u de partij van Wouter tegen Magnus Carlsen van vorig jaar nog? Afijn, laten we terug gaan naar de wedstrijd. Mega complex, dat is denk ik de beste beschrijving. Wouter stond al lekker maar gooide er een stuk tegenaan voor een aanval en een hoop pionnen. Waarschijnlijk wel gewonnen, maar na de tijdnoodfase niet meer zo duidelijk. Gezien de stand op dat moment maar goed dat beide spelers genoegen namen met remise.

Pieter (bord 4, remise):
Pieter speelde tegen Henk Vedder en kwam wel lekker uit de opening. In de analyse leken beide spelers het hier over eens te zijn, maar waarschijnlijk was het ook niet meer dan een klein voordeeltje. Al snel werd een hoop afgeruild en leek de stelling goed in balans. Na nog wat heen en weer geschuif besloten beide spelers dat het zo wel goed was. Mooi, want zo kon Pieter nog wat energie sparen voor de fietstocht terug naar Hilversum. U zal wel denken, dat is toch best ver? Dat klopt

Gerard (bord 5, verloren):
Gerard begon dit seizoen sterk, maar kon het dit keer helaas niet doorzetten. Tegenstander Jan Willem van de Griendt kende de opening een stuk beter en kwam al snel erg goed te staan. Gerard verdedigde nog lang maar met twee poppetjes achter is het vechten tegen de bierkaai. Volgende keer beter!

Miguoel (bord 6, gewonnen):
Mig had de partij goed onder controle tegen Laurents van Twillert. Nooit echt in de problemen gekomen en ergens onderweg een toren gewonnen. Beide spelers kennen elkaar goed van onder andere de kroeg in Montenegro vorige week. Na de partij werd daarom nog even gesnelschaakt voor geld, wat Mig ook won. Hopelijk vergaat het Laurents beter in de liefde!!

Edwyn (bord 7, gewonnen):
In een mega degelijke opening kwam Edwyn al snel lekker te staan tegen Anna-Maja Kazarian. Edwyn heeft het afgelopen jaar veel schaakboeken gelezen en weet inmiddels hoe hij de hangende pionnen moet aanpakken. Gezien de stand moest Edwyn eigenlijk ook winnen en dat wist hij netjes te doen. Of Edwyn verder nog vrouwen heeft geschaakt die avond moet u hem maar zelf even vragen.

Ilias (bord 8, verloren):
Ilias wilde tegen Richard Vedder iets te graag. Alles werd in de aanval gegooid om er op een manier toch mat uit te persen. Helaas zat het er niet in en kon Ilias al vroeg opgeven. Dat deed hij echter niet, waardoor hij nog lang vrijwillig gemarteld werd. Ja, ik weet het Marcel, dat is een contradictio in terminis. Boeie

Hicham (bord 9, gewonnen):
Lennart kon helaas niet meespelen waardoor de beste speler van KC2 doorschoof naar het eerste. Dat ben ik zelf namelijk haha, nee grapje. In KC2 ben ik zelf een staartbord speler en voor deze wedstrijd was ik toevallig ‘s nachts nog wakker toen bleek dat Lennart het niet ging redden. Ik heb erg genoten van de wedstrijd omdat het mijn debuut in de meesterklasse was en omdat ik na heel veel jaar ( 8 denk ik?) weer in het eerste kon meespelen. Het team is erg gezellig en het fanatisme groot. Wat mij echter pas op locatie werd verteld is dat de persoon die als eerste klaar is het verslag moet schrijven. Nou mooi is dat, want ik ben bijna altijd als eerste klaar.

Goed, de partij. Ik speelde tegen de nieuwe aanwinst van En Passant, Bas van Roosmalen. Ik had geen idee wat zijn schaaksterkte was, maar als je in het eerste mag spelen kan je wel schaken. Ik wilde  geen gekke dingen doen en begon de partij daarom rustig. Al snel leek ik een kans te krijgen om risicoloos een aanval te beginnen en dat pakte goed uit! Achteraf bleek mijn tegenstander 2200 te hebben, dus dat is mooi meegenomen!!

Marcel (bord 10, verloren):
Marcel kwam met zwart al snel heel goed te staan door Wantola te verrassen in de opening. Dat is stiekem ook wel een grote kracht van Marcel, die daarom altijd graag met zwart wordt opgesteld. Stukken werden geruild en een eindspel met een pion meer voor Marcel resteerde. Iedereen had het puntje al geteld alleen bij het afruilen naar een toreneindspel ging er toch iets mis. Marcel verloor de partij zelfs, erg jammer! Het maakt je geen slecht mens.

De partijen zijn na te spelen via de volgende link: http://www.schaakclubenpassant.nl/content.php?id=36

Volgende ronde speelt KC1 thuis tegen HMC in ‘t broederhuis. Komt allen kijken!!

Blahfa

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close