KC3 maakt van Broederhuis ware Hel

the world is not enough

Tja, het stond er toch echt. 4,5-3,5. KC Wint. En Hoe!! The world is not enough!(Orbis non sufficit)
aan de voorbereiding zal het echt niet gelegen hebben. Iedereen was scherp en om 1 uur waren er al 5 borden bezet. Kwam iemand naar me toe: “Ad, ik dacht dat onze oneven borden wit hadden”. Tja, dan past en diep stilzwijgen.
Om kwart over 1 is ons team compleet en zitten alle borden te schaken. Opdracht was om geen remises te geven en met plezier te schaken. Nou dat laatste was nog even moeilijk te herkennen. verbetenheid stond op ieders gezicht. Strijdlust en wil om te winnen. Tegen Volendam is dat altijd lastig. Ze geven niet mee!

Bord 1 Vlad op 1 om hem te motiveren en te stimuleren als Kampioen van Nederland! Moeilijke partij waarbij hij speelt alsof hij tegen grootmeester speelt. Uiteindelijk verliest hij en dat is volledig aan hemzelf te danken. tegenstanders hadden bord 1 opgeofferd aan 1847. Leerzaam, volgende keer beter. Gewoon eigen spel spelen! Komt goed Vlad.

bord 2 Gerard. Speelde echt op activiteit. Offerde er zelfs voor en wist uiteindelijk met een kleine combinatie beslissend voordeel binnen te slepen.

bord 3 Juan. Speelde een heel moeizame wedstrijd. Had in de opening een foutje gemaakt en moest daar de hele partij voor bloeden. Zijn trouwe fanclub kwam ook nog even kijken en dat was helaas van korte duur. Volgende keer zorgen we voor speelbak voor de kinderen. Kunnen meer moeders langskomen. Juan’s rating verraad klasse en dat bleek uiteindelijk ook. Hardheid zou Rini zeggen. Juan stond pion achter en zorgde wel voor kleine finesses. En ja, in tijdnood maakt de Volendammer, laten we hem voor het gemak Tol noemen, een geweldige blunder waarna Juan toren wint. Puntje binnen maar vaag niet hoe.

bord 4 Peter. Geweldig scherp opgezet (beetje traxler achtig) en Peter haalt varianten door elkaar. Geen probleem lekker husselen en wit heeft drie pionnen voor geofferd stuk. Peter blijft echter op initiatief spelen en tegenstander (Veerman) gaat daar in mee.  uiteindelijk in grote tijdnood blijkt het allemaal net iets te ingewikkeld en geeft Veerman op. Paling op het droge! Echter Peter partij.

bord 5 Pieter. Hij zag eruit om door een ringetje te halen. Keurig en zo zag de partij er ook uit. Tegen Frans Vlugt die er altijd wel iets uitperst. ik had steeds het idee dat Pieter ging winnen maar telkens kwam de Volendamer met een oplossing. Ja sterker nog Pieter moest de zaak redden om niet in een venijnige val van stukverlies te lopen. Uiteindelijk werd de vrede getekend. Zetherhaling.

bord 6 Ron Hessels. Degelijk en vast wordt de partij opgezet. Hij wint kwaliteit/ 2 stukken voor toren en initiatief. Dan komt zwart toch weer ardig opzetten na hevige tijdnood. tegenstander biedt remise aan. Dan vraagt hij aan clubgenoot hoe is de stand? Jij moet winnen om gelijk te spelen. Ron hoort dat en neemt direct remise aan. Wedstrijd gewonnen. Punten binnen. Zitvlees!

bord 7 Edward speelt tegen Veerman. Steeds staat wit beter en de lopers zijn ongelovelijk sterk. Zwart probeert nog het e.e.a. maar niets werkt. De stelling is te zeer afgegleden en Edward moet opgeven. Helaas.

tenslotte bord 8. Afgestaand door Robert Oosting aan Jonathan. Manmoedig. Jonathan met wit offert loper op h7 maar dat blijkt al snel gevaarlijke misrekening. Het valt te prijzen dat door complicaties en hardheid Jonathan uiteindelijk eindspel bereikt met 4 pionnen tegen pion en loper. Het wordt remise. Tja zo zie je maar. Niets gaat vanzelf.

Uiteindelijk zien we een overwinning op papier staan. Daar heeft het die middag lang niet naar uitgezien. En toch, ons thuisvoordeel en kwaliteitsvoordeel heeft zijn wer gedaan. Een ware hel is geboren. Ron van Wezel zag het tussendoor ook allemaal even aan en zag met eigen ogen dat schaken meer is dan logica. De wilskracht en broederschap heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.
Daar zit het wel goed mee bij KC 3. Volgend jaar het vervolg. We liggen nog steeds op koers en dat is leuk natuurlijk. Fijne kerstdagen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close