2e Klein Cup een doorslaand succes

Vorig jaar heeft u kunnen lezen hoe rond de jaarwisseling Loek van Wely de eerste Klein Cup binnenhaalde. En ook dit jaar ging een illustere titelhouder er met de prijs aller prijzen ervan door!

Het deelnemersveld was wat zwakker dit jaar en de oliebollen flink over datum, maar dat mocht de pret niet drukken. Poch had met 4 uit 5 een vliegende start, kende toen een wat minder middenstuk, maar was op tijd weer fit om met het bughousen toe te slaan. Een plek onder in de middenmoot was zijn deel. Daar werd hij vergezeld door nestor Gerard, die een stroeve start liet volgen door enkele strakke partijen: vooral het laatste eindspel tegen Jasel werd met nog luttele seconden op de klok met strakke hand naar winst gevoerd. Ook Esper maakte zijn stroeve start goed en bleek onverwacht sterk in Chess960, een schaakvariant die hem vooraf nog angst inboezemde. Kedem, een verrassende aspirant-KC’er, complementeerde het middenrif. Prachtige potjes wisselde hij af met enkele partijen waar hij schaak opheffen bijzaak vond: zo kun je ook in de middenmoot eindigen!

Bovenin ging het tussen de titelhouders Lennart, Jasel en gastheer David. Lennart haakte ondanks enkele knappe overwinningen op het laatst af voor de topplaatsen, maar revancheerde zich als gevaarlijke klant bij het bughousen. In de strijd tussen David en Jasel trok de GM aan het langste eind. Van harte David, al was je beter op het bord dan in de keuken. Miguoel was eigenlijk nagenoeg onzichtbaar gedurende de avond en had verrassend veel moeite met zijn angstgegner Poch. Wellicht kan hij zich in de 3e Klein Cup revancheren. De trotse gastheer David heeft immers al een 3e editie van de Klein Cup toegezegd en bezworen dat de catering tegen die tijd in professionele handen is. De geur van verse oliebollen is alweer bijna daar!

Poch

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close