Paul Keres maatje te groot voor KC2

Rob Duijn

Maar liefst 2326 gemiddeld. En dan deden er nog paar sterke spelers niet mee. Paul Keres is in 1A een klasse apart. Hoewel het krachtsverschil niet zo groot was als het leek. Voor meerdere KC-ers zat er duidelijk meer in, al is dat eigenlijk altijd zo. Bij spannende stellingen zegevieren de hogere ELO’s vaker.

Op bord 1 speelde Gilian sterk. Hij leek de hele tijd de stelling in evenwicht te hebben. Totdat hij een hele lullige fout maakte in tijdnood. Hij raakte zijn pion aan, terwijl hij eerst even torens moest ruilen en kon direct opgeven.

Op bord 2 had Esper lange tijd een overwicht dat in tijdnood verdampte. Hij moest nog even opletten zelfs maar de remise was nog binnen bereik.

De derde kabouter op 3. Ik dacht dat hij wel aardig stond in tijdnood, was ook zo, al was er niets concreets. In tijdnood bleek wit helaas een stuk handiger en moest Edwyn al zijn hout naar de sloop brengen.

Het middenrif speelde gelijk. Rini op 4 stond tijdje op plus 2 maar liet torens over de c-lijn toe en moest toen zelfs even voor zijn leven vrezen. Gelukkig bleek het nog remise.

Cook moest op reprise tegen Menno Okkes op vijf. Was snelste winstpartij ooit in mijn carrière, een jaar of twintig geleden. 1 e4 Okkes kwam niet opdagen. Nu wel, lastige stelling, leidend tot minder eindspel. Dat echter listig beter eindspel werd door onverwacht kwaliteitsoffer. Gevolgd door laf remiseaanbod. Gaan we niet meer doen.

Juan op 6 stond heel prettig maar gaf zomaar een stuk weg. Jetlag? Snel vergeten.

Robnaldo liet zien hoe het moet op zeven. Voor hem zeer ongebruikelijk een loperpaar tegen een paardenpaar. En dat terwijl de geruchten gaan dat hij nog altijd een paard als knuffel in zijn bed heeft liggen. Niet getreurd lopers openen deuren naar promotie. Na wat zinloos heen en weer gespring van wits ruinen werd het voorspelbare punt gedrukt. Bravo.

De staart scoorde min één. Daan had hele partij overwicht op 8 maar het bleek allemaal net niet genoeg na taai verdedigen van Joris Kokje.

Hicham speelde op 9 net als in ronde 1 het geheime wapen. Het geheim achter het wapen bleek ook voor AM geheim, want hij liep tegen een snelle nul aan. Schaken kan onze AM wel getuige zijn kwikzilverachtige overwinning in KC1.We gaan het zen.

Janneman deed zijn vijfde halve dop. Volgens mij had daar beslist meer in gezeten. Steeds een poppetje meer en een slechtere structuur van zwart. Jan volgende keer als het er echt om gaat verwacht ik een woedend punt.

Kennemer Combinatie 2 Paul Keres 1
Honkoop, G. (Gilian)        2164      Kerigan, D. (Demre)      2358      z-w        0 – 1
Baar van, E. (Esper)        2183      Ondersteijn, N. (Niels)   2368      w-z        ½ – ½
Mesman, (Edwyn)            2185      Breukelman, H.J. (Jan) 2380      z-w        0 – 1
Duijn, R.R.M. (Richard)   2224      Wemmers, Xander         2387      w-z        ½ – ½
Canoy, M. (Marcel)         2146      Okkes, M.R. (Menno)      2325      z-w        ½ – ½
Quattordio, J. (Juan)       2167      Lombaers, P.J. (Peter)    2368      w-z        0 – 1
Duijn, R. (Rob)                2217      Rademakers, Evert         2276      z-w        1 – 0
Veld in ‘t, D. (Daan)         2144      Kokje, J.J.I. (Joris)          2276      w-z        ½ – ½
Boulahfa, H. (Hicham)    2078      Hommerson, P. (Paul)     2262      z-w        0 – 1
Bakker, J. (Jan)               2181      Vermeulen, Wesley         2262      w-z        ½ – ½
Gemiddelde Rating:         2169      Gemiddelde Rating:        2326                    3½-6½

Canoy

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close