Frederieke naar het NK

 

2020-02-15 16.24.05

Frederieke en Liam in de prijzen op PK NK-E NHSB

Op een regen en stormachtige zaterdag stonden op 15 februari weer een aantal NK plaatsen op het spel. Net een week geleden werd er nog gestreden om NK ticket bij de D-Jeugd en de Pupillen F-G-H jeugd, nu zou men de strijd aangaan om de plaatsen bij de E-Jeugd en C-Jeugd. Waren er vorig jaar bij de E-Jeugd nog vier NK plaatsen beschikbaar voor tien deelnemers, dit jaar waren er maar liefst 21 deelnemers en slechts twee plaatsen beschikbaar plus een NK plaats voor het beste meisje. Dat beloofde dus een spannende dag te worden.

Maar echt spannend werd het eigenlijk niet. Een getergde Max Geldof van schaakvereniging Krommenie was erop gebrand om hier, na het mislopen van de titel bij de F-Jeugd, wel toe te slaan. En hij bleek niet te stoppen. Niet door Bo Stassen van HWP, die blijkbaar van schrik geen raad wist met een glad gewonnen stelling tegen Max. Ook niet door Cas Smets, ook van HWP, die verzuimde een voordelige stelling door te drukken en genoegen nam met een remise. En ook niet door Liam Rooijakkers, die in een furieuze aanvalspartij na een zet of 11 mat in twee over het hoofd zag en dacht mat in één te geven maar bleek toen dameverlies in twee te moeten slikken. Een weergaloze 8,5 uit 9 als F pupil bij de E jeugd is een score waarmee je kan thuis komen. Ook Cas zal uiteindelijk niet ontevreden zijn. Een score van 8 uit 9 is normaal gesproken goed voor een titel, maar een tweede plaats en een NK ticket in de pocket is natuurlijk geen schrale troost. Liam was vandaag minder scherp, maar een mooie beker en een derde plek in het eindklassement maakt ook veel goed.

Ondanks de deelname van maar twee meisjes, was de spanning hier een stuk groter. Net als in het F-Pupillen kampioenschap streden Catootje Smets van HWP en onze Frederieke Regterschot hier om de titel beste meisje en natuurlijk het ticket voor het NK in Waalwijk in april. Vorige week trok Catootje met een half punt meer aan het langste eind. Dit keer was de beurt aan Frederieke. Een half punt meer dan Catootje bezorgde haar de titel meisjeskampioen bij de E-Jeugd. Bovendien een mooie achtste plek in de eindrangschikking met 5 punten. Als beginnend schaakster een prestatie van formaat. Frederieke heeft de komende maanden een bomvolle schaakagenda om snel wat meer ervaring op te doen om zo te kunnen vlammen in Waalwijk.

Er waren in totaal maar liefst zeven spelers van KC actief in het E kampioenschap. Timo, Quinten, Tanuj, Kushal en Alexander konden de ervaren spelers niet bijbenen maar wisten allen wel punten bijeen te sprokkelen en ook zij genoten van goed georganiseerde en vooral gezellige schaakdag.

Oud kampioen Mirthe Hartzmann van KC overhandigd Frederieke de beker

Oud kampioen Mirthe Hartzmann van KC overhandigd Frederieke de beker

2020-02-15 16.22.23

Cas Smets (HWP), Kampioen Max Geldof (Krommenie) en Liam Rooijakkers

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close