Gevoelige tik voor KC2

Tyro Bekedam

Een korter verslag dit keer. Niet omdat overwinningen uitbundig gevierd moeten worden en nederlagen snel vergeten. Het goed verwerken van nederlagen is net zo belangrijk als het laven aan succes.  Maar eenvoudig omdat ik vandaag even wat anders te doen heb en geen verslag geen optie is (lezen jullie even mee vrienden van KC1?).

Er stond veel op het spel. Voor Euwe een mustwin. Voor KC2 zou een overwinning praktisch lijfsbehoud in de 1e klasse hebben betekend. Het zat er niet in. We krijgen gelukkig nog genoeg herkansingen om te laten zien dat we in deze klasse thuishoren. Een kort rondje langs de velden.

Bord 1 Tony stond de hele partij minder. Wist zich handig te herpakken tot een eindspel dat iets minder was maar mogelijk houdbaar leek. Uiteindelijk bleek het paard toch superieur aan de loper.

Op Bord 2 had Cook zich listig verschanst in de hoop reuzendoder te worden. Het liep anders. Euwe ging ook tactisch doen en had daar een lid opgesteld die de ruilvariant van het Afbraak-Indisch tot in de puntjes leek te beheersen. Een zettenherhaling was niet te vermijden zonder in het nadeel te komen.

Op Bord 3 de held van de dag. Onverstoorbaar als altijd gaf Tyro schaakles aan een IM. Misschien had het iets simpeler gekund, maar de techniek van het dame-eindspel was een genot om naar te kijken.

Rini had het over normen op bord 4, maar moet even wachten want deze IM was vandaag maatje te groot.

Op 5 hadden we Gilian, die lange tijd een stelling met wederzijdse kansen leek te hebben al stond de witte koning gevaarlijk. Er was altijd een mogelijkheid dat het zwarte loperpaar tot leven zou komen. Toen dat gebeurde was het klaar.

Esper speelde wederom een zeer verdienstelijke partij op 6, al was het lang trekken om het punt over de streep te trekken. Goed bezig dit jaar Esper.

Robnaldo leek op 7 duidelijk voordeel te hebben maar moest zich tegen zijn gewoonte compromitteren met f4 en g4. Na een vergaloppade stond zwart beter in het eindspel, misschien wel gewonnen, maar de keep werd net op tijd gevonden.

Over DiV op 8 kan niet heel veel meer opgetekend worden dat hij lekker bezig was op de damevleugel. Doorbraak, pionnetje, u kent het wel. Alleen stond zijn koning aan de andere kant in zijn hemd. Dat hemd bleek te kaal.

Blafje speelde op 9 een modelpartij minus één zet. We hebben allemaal wel eens zo’n gevoel gehad. Partij goed opgezet, druk opgevoerd, tactische wending en dan nog één zet. Maar niet die. Bah een nul.

Hulde aan invaller Pieter Kroon die aan 10 tegen oude rot  Bierenbroodspot moeiteloos een plusremise liet optekenen.

Van de Griek na afloop kon gezegd worden dat hij snel en goedkoop was en dat er plaats was. Verder geen mededelingen.

Canoy

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close