Goede start KC’ers in het nieuwe seizoen op NK-E

Eindelijk kon er weer eens echt geschaakt worden. Hoewel het schaken op de club pas vrijdag 11 september weer van start gaat, werd door twee KC’ers het seizoen afgelopen weekend afgetrapt met niets minder dan een heus NK. Tijdens de Corona crises werd in al het online schaakgeweld al een online versie van dit toernooi gehouden nadat het ‘echte’ NK was afgelast. De schaakbond had echter besloten dit NK alsnog door te laten gaan. Ook dit jaar werd het evenement georganiseerd in het Fletcher Hotel in Waalwijk. De organisatie had er alles aan gedaan om voor de spelers en begeleiders een veilige speelomgeving te creëren.

Voor KC waren Frederieke Regterschot en Liam Rooijakkers naar Waalwijk afgereisd. Beide hebben in Waalwijk bewezen dat ze het ‘fysieke’ schaken tijdens de schaaklockdown niet verleerd zijn en deze periode niet stil hebben gezeten. Vlot werden in de eerste ronde door beiden hun tegenstanders opgerold. Daarna bleek snel dat de tegenstanders ook niet stil hadden gezeten. Frederieke trof gelijk de sterke en latere toernooiwinnares Emma Barbier in de tweede ronde, die met al haar ervaring een maatje te groot bleek om vervolgens tegen een mindere tegenstander het onderspit te delven en daarna ook nog een glad gewonnen stelling uit handen te geven tegen Sarah Joy Koorevaar. Liam had de pech om in de volgende vier ronden drie spelers te treffen uit de top vijf van de plaatsingslijst. Tussen deze drie partijen door toch nog wel even een punt meegepakt. Zo besloten beide hun eerste dag met twee uit vijf.

Alsof ze hadden afgesproken hun kruit nog droog te houden voor de volgende dag, gingen op zondag dan ook alle remmen los. Gestaag werd de weg naar hogere regionen op de ranglijst ingezet. Frederieke won binnen de korste keren de eerste twee ronden op zondag om in de voorlaatste ronde tegen de gedoodverfde favoriet Eli Alia Jorritsma uit te komen. Die ging met 6,5 uit 7 regelrecht op het kampioenschap af. In een bloedstollend gevecht waar Frederieke pardoes een stuk weg gaf, maar met drie vrijpionnen op de damevleugel toch nog gevaarlijke compensatie had bleek Eli Alia de druk niet aan te kunnen. In een eindspel waar beide konden promoveren en een dameeindspel op het bord kwam met nog één pion voor Frederieke wist Frederieke dit prachtig te verzilveren. Eli Alia zag bovendien ook nog een zetherhaling over het hoofd waardoor ze remise had kunnen claimen om zo het toernooi op haar naam te schrijven. Een 100% score voor Frederieke op zondag met 4 uit 4 en een mooie vierde plaats in het eindklassement wat haar een dikverdiende beker opleverde in het meisjes klassement. Liam deed daar niet voor onder. Ook voor hem begon de volgende dag goed met een solide overwinning en een remise om vervolgens het toernooi sterk af te sluiten met een zege op NHSB E kampioen Cas Smets van Het Witte Paard en de sterke Cecillia Pereira Garza kansloos te laten. Dit resulteerde in een prachtige 11de plaats in de eindrangschikking in een ijzersterk deelnemersveld. Winnaar van het toernooi bij jongens werd Tommy Grooten (rating 1975!). Tommy verloor verrassend de eerste ronde maar wist het toernooi uiteindelijk toch op zijn naam te schrijven.

Aangezien zowel Frederieke als Liam nog tot de F categorie behoren kunnen we van hen beide ook volgend jaar weer vuurwerk verwachten op het NK-E.

http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2020/jeugd/SMWSite/

http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2020/

Liam in actie tegen nederlands kampioen G jeugd Wouter Terlouw 

Frederieke houdt Eli Alia Jorritsma van de titel af

Mooi NK debuut voor Frederieke

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close