Alleen de vorm ontbreekt bij het E-Team

Dat het online schaken niet iedereen zijn ding is, geldt niet alleen voor de volwassenen. Er zijn ook jeugdspelers die hier niet bepaald voor warm lopen.  Maar een heus NK wil je dan natuurlijk toch niet aan je voorbij laten gaan. Zeker niet als je al een lang traject succesvol hebt doorlopen om dit NK te bereiken. Ruim een jaar geleden werd immers verrassend het kampioenschap van Noord-Holland binnengesleept en plaatsing voor de halve finale NK-teams afgedwongen. Niet minder verrassend ging men ook in deze halve finale met de eerste plek aan de haal. Dat kon allemaal nog achter een echt schaakbord gebeuren. Reikhalzend werd dan ook uitgekeken naar de grote finale waar de 16 beste teams van Nederland in Almelo zouden strijden om zich het beste E-Team van Nederland te mogen noemen bij de E-Jeugd (t/m 10 jaar). Het werd echter niet Almelo, waar de grote finale eigenlijk zou plaats vinden, maar Aerdenhout want de KNSB had besloten, gezien de nog steeds geldende Corona restricties, ook dit NK, online te laten plaats vinden. Maar als je online spelen dan niet zo leuk vindt, dan is daar natuurlijk altijd wel een mouw aan te passen en kies je voor optimale settings. Die werden gevonden in Huize Regterschot. Thuis bij de teamleden Frederieke en Alexander bleek dat online teamschaken toch heel leuk kon zijn. Een gastvrij onthaal en verblijf, mooi weer om tussendoor lekker in de tuin buiten te spelen, een echte ‘speelzaal’ en bovenal een grote stapel pannenkoeken in de pauze.

Tel daar ook nog eens een goede chemie in het team met bijbehorende teamspirit bij op en zo verander je een dagje online schaken, in je eentje op een zolderkamer, in een leuke gezellige dag. Alleen de juiste vorm blijft een ongrijpbaar iets en kun je ook met deze optimale settings niet afdwingen. Helaas was dit het enige dat deze dag ontbrak. Kopmannen Max Geldof en Liam Rooijakkers hadden beiden schakend totaal hun dag niet en scoorden beide een ongekend lage 2 uit 7, ver onder hun niveau. Alleen Frederieke met een uitstekende score van 5 uit 7 (plaats 10 in het individueel klassement!) kon de kar niet trekken. Als vierde geplaatst bij aanvang van het toernooi werd zo langzaam afgegleden naar een negende plaats in de eindrangschikking. Zit je dan alleen op je kamertje, word je daar na afloop niet vrolijk van. Nu viel daar eigenlijk prima mee te leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close