KC Open Online 2021 – Ronde 6

Spanning aan de top
Jacco en Fer kwamen remise overeen na 44 zetten. Fer had een akelig eenzaam pionnetje op e5 en met 35. h3 had Jacco hem echt pijn kunnen doen. Fer probeerde voor wat afleiding te zorgen op de andere vleugel en mede daardoor (?) zag Jacco het niet. Daarna vervlakte de stelling tot remise.

Luke heeft het nog niet dit toernooi. En dan moet je net tegen tovenaar Frank van het Marsmanplein. In een wilde opening stonden ze beiden om en om beter, maar toen er op zet 10
een pion afging volgde er snel nog een fout en was er geen redden meer aan.

Michiel K verloor van Michiel T. Nadat 'K' (ken uw klassiekers) een goede opening had gespeeld, was een klein foutje (pionnen niet te snel opspelen, ze kunnen nooit meer terug) genoeg om van een goede naar een slechte stelling te gaan. Zoals het altijd gaat, kreeg hij nog een kans (24. a4), maar dat zijn lastige zetten om te vinden als je al slecht staat.

Mats won van Stefan vanwege 'no show'.

Laurens hield Quint op remise. Na een goede opening mistte Quint de beste voortzetting en kwam er een remise-stelling op het bord. Maar wel een gevaarlijke. Na wat onvoorzichtige zetten van wit kwam Laurens veel beter te staan. Maar ja, eindspelen zijn notoir lastig. De eindstand is dan ook vrijwel (!) remise.

Jack en Sybe speelden remise. Na wat scherpe zetten was wit een pion kwijt, maar Sybe retourneerde deze door zijn koning in de penning te zetten. Dat zag Jack, en daarmee was elk voordeel wel teniet gedaan.

Michiel heeft daarmee Jack bijgehaald. Met allebei 4.5 punten en een punt voorsprong op de rest zal de toernooiwinnaar een van beiden worden. De onderlinge partij was voor Michiel, dus die zal iets betere papieren hebben.

Uitslagen en partijen op: https://lichess.org/swiss/S6kErbPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close