Metaalmoeheid bij de oude garde breekt KC1 op

Een kort verslag van de openingswedstrijd tegen Charlois, want de kater is nog voelbaar.

Hoogtepunten: de Japanse Chinees na afloop! Goede teamsfeer met het jonge, nieuwe team! En de jonkies en nieuwelingen deden het prima, met een 3 – 3 score! 

Niet alle jongeren hadden het makkelijk: bij Esper mislukte de opening en hij koos een langzame, pijnlijke manier om ten onder te gaan. Ieder zijn hobby. 

De familie Roebers was present. Waar vader Jan namens VAS ons tweede team een nederlaag bezorgde, luisterde dochter Eline haar KC-debuut op met een spectaculair nulletje.  Maar de potentie is er!

Onno Elgersma een solide debuutje, dus nog altijd op IM-normkoers. 

Kopman Liam ook een degelijk halfje, nog altijd op GM-normkoers

Aber wir haben auch sehr Gute Nachrichten! Eine ausgezeichnete Partie von unserem neuen Helden Patrick Zelbel. Das war ein echter Blitzkriegsieg: Hack, Attack, Schach und Matt! Ganz andere Kuchen als die normalen Deutsche Spielweise (Londoner System, Fianchetto Unsinn usw.). Willkommen, Patrick!

Ook heel fijn: Tex 2.0 (met openingen) blijkt nog gevaarlijker dan de oude rommelTex. 2 keer KC, 2 uit 2, telt u mee?

Prima gedaan, jong en nieuw grut! Dus was het aan de veteranen, de onvolprezen KC-coryfeeën om het karwei te klaren. En hoe dat dan ging… 

Gerard gaf tegen GM Erik van den Doel een half punt weg door in een mogelijk houdbaar eindspel pardoes op vlag te verliezen. Je moet niet 39 maar 40 zetten doen tot de tijdcontrole!

Lennart, te druk met alles en nog wat, speelde pet.

Wouter, last van wat ongemak, schaakte nog petter. 

Pieter, zonder enig excuus, was het petst van allemaal. Gelukkig nam houwdegen Kambiz Sekandar ruim de tijd nam om het mat in 3 uit te voeren, zodat ondergetekende niet als eerste klaar was. Soms moet je blij zijn met de kleine dingen in het leven.

Al met al een valse start dankzij de oude garde: 3 – 7 is geen kattenpis. Na een veel te lange pauze is er werk aan de winkel. Als de drukke agenda’s van de jonge vaders het toelaten wordt op Booking.com vandaag nog een pittoresk Siberisch strafkampje geboekt. De oudjes beloven beterschap.

 

Pieter Roggeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close