UPDATE : Uitslagen en meer foto’s van de finale van de KNSB Schaak-off

In de landelijke finale van de KNSB Schaak-Off schaakten maar liefst 3 KC-ers mee. Pranav Agarwal speelde diezelfde dag in het Huttontoernooi, anders waren het er vier. In totaal werden er 20 vierkampen gespeeld. Met Edwyn Mesman in groep 1, Martien Schriemer in groep 6 en Khrishanth Maheskumar in groep 19.

Vierkamp 1

Edwyn (2144) moest het opnemen tegen Arne Moll (2197), Erik van den Dikkenberg (2101) en Fabian Miesen (2175). Edwyn is nog net te zien achter de spelers van Vierkamp 6. De schrijver van dit stuk moest daar op geattendeerd worden door iemand met scherpere ogen.. ;-). Hoewel Edwyn de eerste partij verloor, wist hij terug te komen door pionnen ‘te snoepen’ in de 2e ronde. Uiteindelijk eindigden 3 spelers met 2 punten. Dus kwam er een barrage. Met een tempo van 3 min + 1 sec (??). Daar lag deze dag niet Edwyn’s kracht. Hij moest het uiteindelijk doen met de 3e plaats.

Met dank aan de organisatie van de Schaak-Off, toch nog een foto van Edwyn van dichterbij 🙂

Vierkamp 6

In de 6e groep ging het er gemoedelijker aan toe. Wellicht kwam dat ook door de samenstelling?

v.l.n.r. : Martien Schriemer (1608) nam het op tegen Kostas Brejaart (1600), Wes Galekop (1600) en Fedor Sazonov (1605).

Hier een mooie mix van jong talent uit Turnhout (B)- Fedor, Wes Galekop die vroeger uitkwam voor de voorloper van KC: Bloemendaal en een huisschaker, Kostas. En natuurlijk onze eigen Martien, die tevens jarenlang geliefd jeugdtrainer was -en gelukkig nog volop schaakt bij KC. Uiteindelijk won bijna iedereen tenminste 1 partij. Maar Fedor liet er geen onduidelijkheid over bestaan; hij was de beste met 3 overwinningen. Gevolgd door Wes (2) en Martien (1).

foto: Schaak-Off/KNSB.

Vierkamp 19

In groep 19 moest Khrishanth het opnemen tegen Jaguar Kieboom, Silvijn Smit en Nick Zhao. Khrishanth wist zich in de eerste ronden van de Schaak-Off kranig te weren. En schopte het tot de finale. En hij heeft snel bijgeleerd: Met een clean sweep van 3-0 werd hij winnaar in de groep. Gefeliciteerd Khrishanth!

Khrishanth toont de bijzondere Schaak-Off prijzen. Nogmaals gefeliciteerd Khrishanth!

foto: Schaak-Off/KNSB.

Een geslaagd en mooi initiatief van de KNSB. En grote dank ook aan de drijvende kracht achter dit initiatief vanuit KC, Fer Mesman. Een mooie impuls voor het schaken en zeker voor herhaling vatbaar. Zolang de finale maar niet meer samenvalt met het Hutton volgend jaar, dan zien we vast nog meer KC-ers in de finale!

Lees meer op schaken.nl: https://schaken.nl/nieuws/finale-schaakoff-amersfoort-zeer-geslaagd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close