E Team ook als D Team op dreef

De D categorie (10 t/m 12 jaar) is bij Kennemer Combinatie een leeftijdsklasse waar de spelers die op landelijk niveau mee kunnen dun gezaaid zijn. Eigenlijk hebben we daar alleen Wouter Geldof die daar serieus mee kan spelen. Gelukkig heeft de club beschikking over een E team (t/m 10 jaar) dat regelrecht op stoom is en er zijn hand niet voor omdraait om Wouter een helpende hand te bieden om in deze hogere leeftijdsklasse te gaan voor een plaats in de landelijke finale voor het D Team kampioenschap. In Leiden en Almere, in vier poules van zes, werd in iedere poule gestreden om een plaats bij de eerste drie, die dan door mogen naar de finale in Almere in december. KC bleef dit keer een lange reis bespaard en mocht aantreden in het denksportcentrum in Leiden. Met het spetterende optreden in de halve finale voor het E Team kampioenschap nog in het achterhoofd, zat het met het vertrouwen van het jonge team wel goed. Een finaleplaats moest zeker haalbaar zijn, maar het bleef spannend tot de laatste ronde.

In de eerste ronde mocht men gelijk aantreden tegen de op papier sterkste tegenstander in de poule. Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht is een vaste waarde op dit soort kampioenschappen en hebben altijd sterke spelers in hun gelederen. Zo trof kopman Wouter, die in de eerste ronde gelijk mocht aantreden tegen Daan Aubel, meteen een speler van formaat die een maatje te groot bleek. Broer Max wist zijn partij ternauwernood remise te houden en Liam Rooijakkers kon de stand met een solide zege weer gelijk trekken. Maar Frederieke Regterschot kende dit toernooi een stroeve start en moest in een nederlaag berusten. Met deze teamnederlaag was nog geen man over boord. In de volgende twee ronden werden de tegenstanders namelijk regelrecht van het bord gekegeld. Binnen vijf minuten stond in de volgende ronde tegen Spijkenisse een score van 4 – 0 op het bord. Opmerkelijk omdat men toch met 2 x 25 minuten + increment bijna een uur voor de partij de tijd heeft. Ook het team uit Arnhem werd met 4 – 0 kansloos gelaten. Dat gaf onze spelers de tijd om tussen de ronden door nog een stevig potje bughouse te spelen om de tijd te verdrijven.

Snel de wedstrijden afwerken om tussendoor te kunnen bughousen
Snel de tegenstander oprollen geeft je tussendoor ook nog de tijd om een lekker balletje te trappen

Met deze overtuigende zeges op zak leek een plaats bij de eerste drie al snel geregeld te zijn, maar de sterkste teams in de poule leken allemaal aan elkaar gewaagd. Na drie ronden bleken namelijk vier teams vier matchpunten te hebben en was nog alles mogelijk. De spanning werd bovendien opgevoerd omdat het team tegen het op papier zwakkere Op Eigen Wieken D1 uit Leiden niet verder kwam dan een 2 – 2 gelijk spel. Zo moest er dus in de laatste ronde in ieder geval ook nog worden gewonnen van het verrassend sterk spelende tweede team van Discendo Discumus uit Den Haag. DD had een imposante verschijning op bord 1 geposteerd. De flink uit de kluiten gewassen Igor Matviiets deed even het vermoeden rijzen dat men de teamleider aan het bord had gezet om de punten binnen te sprokkelen. Verscholen achter een mondmasker deed Igor qua postuur in de 10 tot 12 jaar categorie niet onder voor alle aanwezige volwassenen. Max Geldof was hier echter niet van onder de indruk. Zonder blikken of blozen (pokerface) toverde Max in het eindspel op geniale wijze een truc uit de hoge hoed die ook de toeschouwers in vervoering bracht. Achteraf toch minder spannend dan vooraf verwacht. Alexander Regterschot kreeg in een verloren stelling nog remise aangeboden van zijn tegenstander dat maar al te graag werd aangenomen en Frederieke en Liam moesten nog flink wat werk verzetten om de punten binnen te slepen, maar uiteindelijk dik verdiend met 3,5 – 0,5 gewonnen en verdiend een plaats in de finale binnen gesleept met een tweede plaats in de eindrangschikking.

Op het juiste moment is de concentratie weer aanwezig

Sterk optreden weer van het jongste KC team. Twee finaleplaatsen in twee verschillende leeftijdscategorieën binnen slepen in enkele weken tijd met de cijfers die er niet om liegen. Zo zijn Liam met 9 uit 9, Max met 8,5 uit 9 en Frederieke met 8 uit 9 sterke toppers in de jongste categorie van de Landelijke KNSB JCC (Jeugd Club competitie) dit seizoen.

Uitslagen en Standen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close