E Team op schot in Groningen 19 – 1

Frederieke Regterschot, Max Geldof, Liam Rooijakkers, Alexander Rechterschot

Enkele dagen voordat de halve finales van het E-Team kampioenschap zouden plaats vinden was nog steeds niet bekend waar deze zouden worden gehouden. Wel bekend was dat het Muiderberg of Hoogkerk bij Groningen zou worden. Maar waar welke teams zouden spelen was blijkbaar nog een groot geheim. Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit en mocht het jonge team zich gaan opmaken voor een lange reis naar Groningen op zaterdagochtend. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een aantal teams die voor Groningen waren geselecteerd haakte op het laatste moment af en zo bleven er van de twee halve finale poules in Groningen van acht teams nog maar vijf en zes teams over. Muiderberg bleef wel compleet met twee keer acht teams. Van iedere poule van acht teams zouden zich de beste vier teams plaatsen voor de grote finale in november. Dit gold ook voor de gereduceerde groepen van vijf en zes teams in Hoogkerk.

Voor KC waren het weer Max Geldof, Liam Rooijakkers, Frederieke en Alexander Regterschot die voor Kennemer Combinatie zouden uitkomen. Inmiddels vertrouwde namen in het jongste team van KC. Een ingespeeld team dat ondanks het feit dat het hier om het jongste team gaat, toch al jaren lijkt samen te spelen en in deze samenstelling aangevuld met Wouter Geldof ook het D Team (t/m 12 jaar) zal gaan vormen. Aan teamspirit in dit team geen gebrek en ook de motivatie is hoog. Er werd reikhalzend uitgekeken naar dit toernooi door de spelers Zo kon Frederieke al de woensdag voor het toernooi amper nog de slaap vatten van pure opwinding en werden de uren geteld voordat het eindelijk van start zou gaan. Maar als je op tienjarige leeftijd gezegend bent met de schaakskills die Frederieke bezit en je alle jongens stuk voor stuk in je partijen het nazien geeft dat is het natuurlijk logisch dat je staat te popelen om dat op een mooi podium ook te laten zien. Dan neem je een lange reis naar Hoogkerk voor lief en is het uiteindelijk zelfs een leuk uitje. Zeker als dan ook nog eens de organisatie van het toernooi tot in de puntjes verzorgd is. Wat te denken van een heuse live stream gedurende het hele evenement zodat ook het thuisfront het toernooi op de voet kon volgen. Samen met een live blog die door de organisatie ronde voor ronde werd bijgehouden zodat men niets hoefde te missen en  zo  het de teamleider het nodige werk uit handen nam snel alle uitslagen naar thuisfront door te seinen. Daarbij nog een gastvrije ontvangst door de organisatie en de lange reis naar Groningen was alweer vergeten. Niets lag in de weg om het toernooi succesvol van start te kunnen laten gaan.

Vol energie ging het KC team de tegenstanders te lijf en werd het éne na het andere team opgerold. Max lijkt zijn oude vorm weer te hebben gevonden na een wat moeizame periode en ging als kopman op bord 1 voor in de strijd. Liam lijkt zijn wisselvalligheid definitief van zich te hebben afgeschud en is meedogenloos in de afwerking van de partijen. Frederieke, sowieso een stabiele factor in het team en heeft kort geleden bovendien een succesvol NK individueel (tweede van Nederland bij de meisjes) achter de rug, is ook in Groningen weer op dreef. Ook Alexander lijkt zijn soms te grote enthousiasme beter te kunnen bedwingen. De eerste vier wedstrijden werden zo met 4 – 0 gewonnen.

Ten Boer – Kennemer Combinatie 0 – 4

Maar ook het team van LSG was flink op dreef en wist de eerste vier wedstrijden overtuigend te winnen. Dus was er dan ook nog een mooie finale aangezien beide teams elkaar in de laatste ronde zouden treffen in de strijd om de eerste plaats in de poule. Twee teams blakend van zelfvertrouwen gingen de strijd met elkaar aan in de laatste ronde.

KC tegen LSG 3 – 1 

De NHSB kampioen tegen de LSB kampioen uit Leiden. KC was op de hoogte van de  sterkte van dit team, zij wisten namelijk het Leidse Schaakbond kampioenschap met overtuigende cijfers op hun naam te schrijven. Maar ook LSG kon uiteindelijk aan de zegekar worden gebonden. Hier moest men wel tot het uiterste gaan want LSG nam flink het initiatief in deze laatste ronde. Frederieke en Max kwamen op zijn zachtst gezegd moeizaam uit de startblokken en Alexander liet zich in een glad gewonnen stelling pardoes mat zetten. Alle zeilen werden bijgezet en zo kon de laatste ronde met 3-1 worden afgesloten. Vier keer 4 – 0 en een 3 – 1 score, daarmee is de lange weg terug naar huis vanuit Groningen een stuk makkelijker dan een moeizaam verlopen toernooi. De uitslagen tegen de drie andere gekwalificeerde teams in deze halve finale worden meegenemen naar de finale en zo gaat het KC team als nr 1 geplaatst de finale in op 20 november in Hoogeveen. Daar wachten tegenstanders van een heel ander kaliber, maar mag het team zich zeker kanshebber noemen voor een plaats bij de beste drie teams van Nederland.

 

De partijen van onze spelers zijn te zien op (ronde 4 en 5):

https://view.livechesscloud.com/#69defdea-56b3-49d6-8b81-32e0aefedd9b

Live Blog op:

https://nosbo.nl/jeugd/kampioenschappen/834-liveblog-halve-nk-finale-jeugdclubcompetitie-e-teams-groningen-

Alle uitslagen en standen op:

https://knsb.netstand.nl/divisions/view/343

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close