En de titel “Pepernoot van het jaar” gaat naar …

Dit jaar verschenen 21 jeugdleden aan de start van het “Pepernoot van het jaar” toernooi. De winnaar mag zich een jaar lang Pepernoot van het jaar noemen, al is de titel niet het belangrijkste op deze vrijdagavond. Dat is toch het plezier, het sprokkelen van punten en verzamelen van veel pepernoten.

We speelden Pionnenschaak. Alleen de pionnen deden mee en wie het eerst aan de overkant is wint. Uiteraard kregen de stap 1 spelers tegen stap 5 en 6 wel hulp van een extra paard of loper. Je moet het de stap 5- en 6-ers wel moeilijk maken natuurlijk! Elk gespeeld potje leverde een klein zakje snoepgoed op. Wat alle spelers verzamelden in een geel tasje.

foto hierboven: Andres en Sam zoeken hun welverdiende snoepgoed uit (links). Calin (blauw t-shirt) loopt net weg met de buit. Otto (zwart-grijze trui) staat klaar om een partij te spelen tegen Sam (roze trui) zo lijkt het …

Al die zakjes snoepgoed zijn de avond ervoor samengesteld. Een hele zak vol. Maar hoeveel eigenlijk? Wie dat goed wist te raden verdiende ook een prijs. Weet jij hoeveel het er zijn? (spoiler alert: na onderstaande foto volgt het antwoord).

Maar liefst 8,5 kg pepernoten, schuimpjes en chocolade. Binnen 30 minuten uitgegeven. Iedereen mocht raden en dat liep sterk uiteen. Maar uiteindelijk won Max Geldof, hij zat er met 430 slechts 2 naast! (432). Gefeliciteerd Max!

Een boeiende strijd en mooi te zien dat iedereen tegen elkaar speelt met een soms wel heel hoog tempo. Niet iedereen had de tijd om te gaan zitten. De klok tikt, de punten moeten worden binnengehaald…

Uiteindelijk trok Quint de Jong aan het langste eind met maar liefst 28 punten. Quint van harte gefeliciteerd met de titel “Pepernoot van het jaar” !

Hieronder de prijswinnaars per stappengroep:

De winnaars van links naar rechts: Quint de Jong (stap 6 met 28 ptn en daarmee Pepernoot van het jaar 2021), Sam Schoonenwolf (winnaar Stap 1 met 10,5 ptn), Stefan van der Duijs (winnaar stap 5 met 24,5 ptn), Pranav Agarwal (winnaar stap 3 met 20 ptn), Guus van Bentum (winnaar stap 2 met 13 ptn). Gefeliciteerd allemaal!

Tot slot nog de overall top 10:

  1. Quint de Jong, 28 ptn
  2. Stefan van der Duijs, 24,5 ptn
  3. Pranav Agarwal, 20 ptn
  4. Wouter Geldof, 17 ptn
  5. Mats de Jong, 13,5 ptn
  6. Gedeeld 6e : Max Geldof en Guus van Bentum , 13 ptn
  7. Gedeeld 7e : Ayush Sukumar, Jack Schoonenwolf en Calin Cozma, 12 ptn
  8. Sam Schoonenwolf, 10,5 ptn
  9. Luke Schoonenwolf, 9,5 ptn
  10. Kushal Agarwal, 8,5 ptn

Wij wensen iedereen een fijn Sinterklaasfeest en dank dat jullie er weer bij waren!

De Jeugdcommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close