A1 en C1 Nederlands Kampioen!

Het A1 team : v.l.n.r Jonas Hilwerda, Onno Elgersma, Arthur Maters, Jurriaan Boeren, Gilian Honkoop
Het C1 team v.l.n.r (alleen de spelers) : Quint, Stefan, Pranav en Lauren (hier zonder Jack en Luke)

Het is een bijzondere prestatie en we zijn er dan ook supertrots op. Het is zaterdag 13 december 2021 als het A1 team (t/m 18 jaar) en het C1 team (t/m 14 jaar) Nederlands kampioen worden in de Jeugd Club Competitie (JCC) voor teams. Gefeliciteerd allemaal!

A categorie

Dit jaar deden twee teams namens KC mee aan de JCC in de A categorie (t/m 18 jaar). Het 1e team haalde 18 matchpunten uit 9 ronden. En dan ben je met recht kampioen. Jonas Hilwerda, Onno Elgersma, Gilian Honkoop en Arthur Maters wisten, en met een invalbeurt van Jurriaan Boeren, foutloos op winst te koersen.

v.r.n.l Jonas (op bord 1 met wit), Onno, Gilian, Arthur

Het 2e team bestond uit spelers die als team voor het eerst uitkwamen in de A en prima speelden. Met teamcaptain Jurriaan Boeren, wisten Ivo Andringa, Mats de Jong, Shrey Jaitly en Stella Honkoop zich prima te handhaven. Goed nieuws voor de komende jaren dus.

v.l.n.r Jurriaan (met zwart op bord 1), Mats, Ivo en Stella

C categorie

In de C hadden we een team staan bestaande uit 6 spelers. Met Jack en Luke Schoonenwolf, Pranav Agarwal, Stefan van der Duijs, Quint de Jong en invaller Laurens Terwee op de laatste dag, wist dit team keurig gecontroleerd en met de juiste opstelling ongeslagen te blijven. Met 17 uit 18 matchpunten wisten zij het kampioenschap veilig te stellen. Top gedaan heren!

v.l.n.r.: Jack, Quint, Stefan, Pranav

Alle uitslagen zijn uiteraard terug te vinden op netstand. Of ga direct naar de uitslagen via Meesterklasse A en Meesterklasse C.

Zodra we weer op de club kunnen schaken, zal het C1 team in een 6-kamp mogen strijden om de schaakklok die als prijs verbonden was aan de titel. Wij kijken er naar uit!

Olof van der Duijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close