KNSB Beker: Kennemer Combinatie  – Spijkenisse

In de derde ronde van de KNSB Beker speelde Kennemer Combinatie thuis tegen Spijkenisse.

We waren zeer verheugd dat Eline mee kon spelen. Een wereldkampioen op bord 1 geeft net wat meer vertrouwen. Ik kan het elke club aanraden. Wel had Eline een opmerkelijke voorbereiding. Eerder op de dag speelde ze in Apeldoorn vier rapid-partijen tegen Roeland Pruijssers. Ze won de tweede partij overtuigend (geen idee wat de andere drie partijen zijn geworden).

De wedstrijd dan. Eline loot wit op het eerste bord en om 20.10 uur gaan de klokken aan. De eerste drie en een half uur gebeurt er van alles, maar dat laat ik even zitten, want ik typ dit midden in de nacht en ik wil naar bed. We spoelen een paar uur door. Het is 23.50 uur en alle partijen zijn nog bezig. Iedereen zit onder de vijf minuten bedenktijd, notatieformulieren worden weggelegd, stoelen worden aangeschoven, mouwen worden opgestroopt. Door het increment (10 seconden per zet) vliegen er weliswaar geen stukken door de lucht, maar de spanning is voelbaar. Er verzamelt zich een steeds groter publiek rond de vier borden.

Tegen Rick Lahaye krijgt Eline in de Najdorf een prettige stelling, maar op de een of andere manier houdt de kopman van Spijkenisse de boel net bij elkaar en moet Eline in eeuwig schaak berusten (½-½).

Onno speelt tegen Job Verheul een wildwestpartij. Beide spelers spelen vol op de aanval en verdedigen eigenlijk niet. Waarom zou je ook. Omdat Jobs aanval net iets harder gaat, trekt Onno aan de noodrem. Eeuwig schaak nummer twee (1-1).

Lennart heeft het niet makkelijk tegen Erik Both, maar weet in het eindspel een kwaliteit tegen een pion te winnen. Waarschijnlijk is het remise, maar zwart loopt klokslag middernacht in een matnet.

Bij een stand van 2-1 voor ons moet ik tegen Maurits van der Linde een toreneindspel verdedigen van toren tegen toren+f-pion. Dat gaat niet helemaal vlekkeloos, maar ergens rond 00.10 uur krijg ik mijn toren op de zesde rij en wordt het remise (2½-1½). Ik wil graag Philidor bedanken voor het verzinnen van de Philidor-positie.

En dank aan het team van Spijkenisse voor de sportieve wedstrijd.

Kennemer Combinatie – Spijkenisse
Eline Roebers (w) – Rick Lahaye ½ – ½
Tex de Wit (z) – Maurits van der Linde ½-½
Lennart Dek (w) – Erik Both 1-0
Onno Elgersma (z) – Job Verheul ½-½
Eindstand: 2½ –  1½

Tex de Wit

1 thought on “KNSB Beker: Kennemer Combinatie  – Spijkenisse

  1. Gefeliciteerd! Mooi verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close