Mini GP in Heiloo

Het schaken is weer volop op gang gekomen. Ook de Grand Prix cyclus van de Noord Hollandse schaakbond voor de jeugd is weer in gang gezet. Afgelopen zondag stond de editie in Heiloo op het programma. Er is keus uit een flink aantal toernooien waaraan ook de jeugd kan meedoen. Misschien komt het daardoor dat de opkomst in Heiloo niet overweldigend was. Een bibliotheek is op zich een prima locatie voor een schaaktoernooi. Het Kluyver toernooi in Spijkenisse is daar een uitstekend voorbeeld van. Maar het ontbreken van de mogelijkheid om zelfs maar een kop koffie te verkrijgen maakte het voor de aanwezige toeschouwers en begeleiding wel een lange zit. Gelukkig zat het tempo er goed in. Vijf minuten na iedere ronde ging gelijk de volgende ronde van start.

Er was plaats voor 7-8 groepen, uiteindelijk gingen maar 6 groepen strijden om de bekers. Ook de afvaardiging vanuit Kennemer Combinatie was miniem. Voor KC gingen zich alleen Liam Rooijakkers en Tanuj Maheshkumar mengen in de strijd. Liam mocht weer aan de bak in de hoogste groep en wist zich prima staande te houden. Met een score van 4 uit 7 kon hij tevreden zijn in een groep die met nationale jeugdtoppers Daniel Nijhuis en Marnik Woldhuis toch sterk bezet was. 4 punten was echter net niet genoeg voor een beker. Nog beter verging het Tanuj. Als laatste geplaatst in groep 2 werden de partijen soepel in winst omgezet. Uiteindelijk belande hij met 5,5 uit 7 op een gedeelde eerste plaats. Door een remise tegen de speelster met ook 5,5 punt moest er geloot worden om de eerste plek en daarbij behorende beker. Dat lot viel helaas in zijn nadeel uit, maar toch boven verwachting gespeeld en dat maakt ook veel goed. Tanuj is super gemotiveerd en het vele spelen doet hem goed. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook hij zijn opwachting gaat maken in de hoogste groep.

Tanuj op dreef in Heiloo

 

In het algemeen klassement strijden verschillende KC’ers om de hoogste plekken in de C, D en E categorie. Met nog drie GP’s op het programma hopen we natuurlijk weer op een grotere deelname van onze jeugdspelers zodat die goede klasseringen ook in prijzen in het eindklassement kunnen worden omgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close