Goed plan, slechte uitvoering: KC1 jammerlijk onderuit in Sas van Gent

Het leek zo’n goed plan. En dat was het ook. Uit tegen Sas van Gent, dat gun je niemand. Maar wij hadden dus een fijn en beproefd plan. En we gingen winnen. Met nadruk op de verleden tijd.

Ik neem u terug naar het jaar 2011 toen de wereld er nog mooi uitzag. Een cruciale wedstrijd en dan moet je uit in het barre Zeeuws-Vlaanderen. Ben je eenmaal gearriveerd dan sta je al minimaal met 2-0 achter. Maar wij hadden toen een sluitend en winnend plan. Logeren in het huisje van de familie Dek te Burg-Haamstede was de toverdrank. Een rijk besprenkelde maaltijd van Captain Cook, de gezelligheid, de teamspirit en de nabijheid, dat moest hem doen. En een smakelijke 6,5-3,5 was ons deel. Een topjaar in alle opzichten.

Dat was het plan. En we gingen dat nog een keer doen. Alles klopte. De karavaan vertrok. Het was wederom zeer goed toeven in huize Dek. Cook gaf bijles Ottolenghi, geholpen door zijn maatje sterrenkok Rill, en het geheel werd heerlijk afgeblust met epische weerwolfsessies. Detail: Cook dacht dat we daarna gingen analyseren, maar daar was de stemming eenvoudig niet naar. Weerwolf zorgde indachtig zijn reputatie voor middernachtelijkheden die griezelig werden, waardoor we pas na 2u platlagen. Dit tot verbijstering van Cook aka captain for a day die de tijd ook geheel verloren was geraakt.

Het gevolg laat zich raden. De stemming was opperbest. Captain Cook was na 2 uur niet pessimistisch. Het ging best aardig tot zeer aardig op de borden. Ik zal u de bloederige details besparen. Een aantal KC-ers wist met een blauw remiseoog weg te komen. De rest ging ten onder aan de weerwolf. Met een plezierige uitzondering voor held Esper die de sympathieke Hans Groffen koelbloedig wist om te leggen. En een bonuspunt voor Onno die keihard 100+ zetten keepte. 

Paarlen voor de zwijnen. KC moet tegen Groningen bewijzen uit welk hout het echt gesneden is. Gezien de fantastische teamspirit heb ik er alle vertrouwen in. Maar dan wel op tijd naar bed, zei opa.

Marcel Canoy

 

 

1 thought on “Goed plan, slechte uitvoering: KC1 jammerlijk onderuit in Sas van Gent

  1. Marcel Canoy spreekt van “en dan moet je uit in het ‘barre’ Zeeuws Vlaanderen”. Dat het een verre uitwedstrijd betreft, vanaf Haarlem, klopt. Edoch, ook naar Zuid Limburg en Groningen zijn het behoorlijke afstanden. Echter dit geldt voor praktisch elke uitwedstrijd van HWP Sas van Gent. Hij zal dit moeten beamen. Maar terugkomend over het barre Zeeuws Vlaanderen? Beste Marcel, het is een zeer fraai ‘polderlandschapachtig’ stukje Nederland met Vlaamse inborst alwaar je in de zomer van Breskens tot Cadzand heerlijk vakantie kunt vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close