Frederieke, Sam en Alexander naar het NK

Haarlem domineert kampioenschap Noord Holland. Catootje Smets (HWP Haarlem) en Frederieke, Sam en Alexander van Kennemer Combinatie vallen in de prijzen.

Nadat zich bij het PK-D en PK-E de afgelopen weken al een aantal spelers van Kennemer Combinatie hadden geplaatst voor het NK (Liam en Tanuj bij de D en Alexander bij de E), konden zich daar weer een aantal jonge spelers aan toevoegen. In Zwaag werd afgelopen weekend het PK Pupillen (F, G en H cat.) en het PK D (t/m 12 jaar) meisjes gespeeld.

De organisatie was in handen van schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn. Het aantal deelnemers viel ook hier weer een beetje tegen. Slechts 20 deelnemers verdeeld over de 4 categorieën. Jeugdschaken in Noord Holland komt moeizaam weer op gang. Er is weinig animo om jeugdtoernooien te organiseren door de verenigingen en ook de Grand Prix’s zijn matig bezet. Dit in tegenstelling tot de Leidse en Haagse Schaakbond waar de GP’s zo’n beetje uit hun voegen barsten. Zo zal op den duur het aantal beschikbare plaatsen die men vanuit de NHSB richting de NK’s mag sturen steeds minder worden. Deze editie waren er echter nog genoeg tickets te verdienen. De KC spelers kwamen in Zwaag uit in de F categorie (Alexander Regterschot en Sam Schoonenwolf) en Frederieke Regterschot in de D meisjes categorie. In deze beide categorieën waren maar liefst drie tickets te vergeven. Voor Frederieke was dat dus bijna een kwestie van alleen maar komen opdagen omdat er maar vier meisjes meededen. Zij heeft weinig te duchten van de meisjes in haar leeftijdscategorie en maakt bovendien steeds meer progressie. De titel NHSB kampioen kwam dan ook niet onverwacht. Alle partijen werden gewonnen.

Frederieke ongenaakbaar

Hetzelfde geldt ondertussen ook al een beetje voor broer Alexander. De kersverse NHSB kampioen bij de E jeugd was in Zwaag bij de één jaar jongere F’jes natuurlijk ook de te kloppen man. Net terug van het NK E en een ervaring rijker door te strijden tegen de sterkste spelers van Nederland had hij hier weinig tegenstand. Alle partijen werden ook door hem moeiteloos gewonnen en mag zich nu zowel NHSB kampioen bij de E als bij de F jeugd noemen.

Sam en Alexander strijden om de eerste plaats bij de F pupillen

Lastiger was het voor Sam Schoonenwolf. Ook hij had zijn zinnen gezet op een NK deelname maar vond het allemaal best spannend. Zijn zenuwen speelde hem bijna nog parten en raakte onnodig in een verloren partij verzeild. Geluk was hier echter aan zijn zijde aangezien de tegenstander de zenuwen blijkbaar ook niet onder controle had en Sam pat zette. Door dit resultaat eindigde Sam mooi op de tweede plek en was het NK ticket veilig gesteld.

Catootje Smets en Frederieke mogen naar het NK

 

De prijswinnaars bij de F jeugd

Het pupillen NK wordt op 25 juni gespeeld in Spijkenisse. Daar strijden de 120 finalisten om de NK titels in de F (t/m 9 jaar), G (t/m 8 jaar en H (t/m 7 jaar). Het NK D wordt van 26 t/m 28 mei in Rijswijk gespeeld. 80 finalisten strijden daar om de NK titels Algemeen en Meisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close